Digitália

2023.04.22. 06:00

10 ezer dollárt nyerhet a mobilfotós versenyen

Kiírták a Huawei nagyszabású nemzetközi mobilfotós pályázatát, a HUAWEI XMAGE Awards 2023-at (korábban NEXT IMAGE Awards), melyen az elmúlt években több ízben is magyar siker született.

Forrás: Huawei

Az idei megmérettetésre a világ minden tájáról kilenc kategóriában várják a fotós és videós alkotásokat, a legjobb pályaműveket beküldők pedig akár fejenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalomban részesülhetnek. A pályaművek beküldési határideje 2023. augusztus 15., a nevezett alkotásokat neves nemzetközi zsűri bírálja el.

A korábbi nevén Next Image Awards verseny évről évre komoly érdeklődésre tart számot: 2017 óta több mint 170 országból és régióból mintegy négymillió nevezés érkezett a pályázatra.

A verseny új elnevezése a Huawei saját, mobilfotós technológiára fókuszáló márkanevére, a 2022-ben útjára induló XMAGE képalkotó technológiára utal, amelynek célja, hogy folyamatosan fejleszteni tudja a mobil képalkotást, egyedi, rendkívüli és örömteli mobilfotózási élményt nyújtva a felhasználóknak.

A márka négy fő pillérét az optikai rendszer, a mechanikai szerkezet, a képalkotási technológia és a képfeldolgozás képezi, amelyek egyúttal a Huawei új és hamarosan megjelenő okostelefonos kameratechnológiájának alapelvei. Az XMAGE márka a gyártó közelmúltbeli prémium kategóriás készülékein mutatkozott be először, köztük a tíz fokozatban állítható fizikai rekesznyílással rendelkező HUAWEI Mate 50 Pro-n, valamint a HUAWEI P60 Pro-n, amelynek Ultra Lighting telefotó kameráját hamarosan az európai felhasználók is kipróbálhatják.

A fotózás és inspiráció új irányai

A HUAWEI XMAGE Awards arra ösztönzi a felhasználókat, hogy fedezzék fel a mobilfotózásban rejlő szépséget, és okostelefonnal készült képeiket, videós alkotásaikat osszák meg a nagyközönséggel. Az idei megmérettetés a fényképezés művészetében rejlő inspirációt és innovációt helyezi a középpontba. A verseny mottója, az „Inspiráld a világot” arra utal, hogy a mobilfotós verseny világszerte lehetőséget nyújt a felhasználóknak arra, hogy egyedi fényképezési stílusukkal önálló alkotókként mutatkozzanak be a nagyközönségnek.

Az elmúlt években számos magyar alkotás került a legjobbak közé, a 2018-as megmérettetés nagydíját Pávó Réka Art & Leukemia című műve nyerte el, 2021-ben pedig Tompa Attila Generációk című portréja érdemelte ki a verseny három legjobb mobilfotójának járó fődíjat és a 10 ezer amerikai dolláros nyereményt.

Új kategória az éjszaka készült fotóknak

Az idei versenyre ismét kilenc kategóriában lehet nevezni: az Éjszakai séta, a Portré, a Művészet és divat, a Szabadtér, és a Helló, Élet kategóriában várják a fotós pályaműveket, a Történetmesélő kategóriában pedig a 3-9 képből álló fotósorozatokat. Ezek közül az Éjszakai séta a legújabb kategória, amely az éjszakai élet rejtett csodáinak megörökítésére buzdítja a felhasználókat. Az elmúlt évekhez hasonlóan videóalkotásokkal is lehet nevezni: Történés (Action), Történetmesélő rövidfilm (Storytelling Short Film) és Történetmesélő hosszabb film (Storytelling Long Film) szekcióban küldhetnek videóalkotásokat a pályázók.

A pályázati feltételek között szerepel továbbá, hogy a beküldött alkotásokat Huawei okostelefonnal kell rögzíteni, a létrehozás idejére vagy a készülék típusára vonatkozóan azonban nincs megkötés. A legjobbak akár 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalomban részesülnek.

A képek beküldésének határideje 2023. augusztus 15. 23:59 (GMT+8). A nevezéseket a verseny honlapján és a Huawei Community-n keresztül is be lehet nyújtani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!