Kisiskolások vetélkedője

2020.02.24. 15:13

Első országos számítógépesírás- és szövegszerkesztési verseny

Ép és sajátos nevelési igényű tanulóknak rendez integrált vetélkedőt az Addetur Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskola.

Forrás: Shutterstock

A mozgássérült gyermek beszéde sokszor nehezen érthető, kézírása nehezen olvasható, ilyenkor a számítógép ad egy – társadalmilag leginkább elfogadott – kommunikációs lehetőséget. A speciálisan kifejlesztett segítő eszközök szolgálnak a billentyűzet működtetésére, amely így a gyermek számára a „tollat” jelenti.

Meglévő képességeik kihasználásával, a számítógépes írással alkalmazható írástudást szereznek,

ezzel további szakmaszerzési és továbbtanulási lehetőségek nyílnak meg előttük; a munkaerőpiacra való bejutás is elérhető közelségbe kerül számukra.

A számítógépes írás módszertana a számítógép sérülésspecifikus használatát jelenti a különböző diagnózisú, illetve a különböző mozgásállapotú fiatalok számára. Ezzel a megszerzett tudással a kommunikáció területén kiszolgáltatott állapotuk csökken-megszűnik, szociális kapcsolataik kialakulnak, illetve bővülnek.

A március 12-én rendezendő versenyen a 7-12. évfolyamos diákok mérik össze tudásukat.

Az Addetur Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskola több mint húsz éve működik azzal a céllal, hogy az ép diákjai mellett segítse a mozgássérült és autista, valamint látás-, hallássérült, autisztikus, tanulásban akadályozott, problémás szociális háttérből érkező, fiatalok beilleszkedését a társadalomba, és javítsa munkaerőpiaci elhelyezkedésük esélyét.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!