DH EGYPERCES

2017.12.05. 06:45

Mikulás-várás

TŐKE KATALIN

Gondolom, a kisgyerekeket már lázban tartja a Mikulás érkezése. A várva várt nap beköszönt, hiszen holnap már itt az ideje, hogy megérkezzen. Holnap? Mi, felnőttek kisebb értekezést tartottunk arról, vajon mikor is kell jönnie a pirosruhásnak? Ötödikén este, netán éjjel, vagy hatodikán? Én személy szerint ötödikén éjjelre szavazok, hogy hatodikán reggel a hagyományoknak megfelelően kitisztított téli lábbelibe belekerüljenek az ilyenkor szokásos dolgok. Amíg gyermekem kicsi volt, boldogan rohant az ablakhoz már hajnalok hajnalán, bennünket ébresztve. Kutakodott… és talált.

Melegséggel tölti meg még most is a szívemet! Vele együtt én is boldog voltam! Nem is emlékszem, mikor tudatosult a gyerekben, hogy a Mikulás mint olyan, nem is úgy jön, ahogy, és nem is ő hozza puttonyában. Talán az oviban világosodott meg, ott tárgyalhatták ki a srácok. Manapság már csak annyi a kérdése, hogy mi érkezik, mit kap Mikulásra. Nevetve mondtam neki, hogy az nincs is. Válasza: de igenis van! Csak az ajándékot te adod! Hát bizony… gyermeki énünket tartsuk meg, mert Mikulás igenis létezik!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!