A DH egypercese

2017.10.07. 06:45

Kifizetetlen számla

Az életben kifizetetlen számla nincs, hangoztatta gyakorta egy jó ismerősöm a rá jellemző szarkazmussal és bölcsességgel. Előbb vagy utóbb, de a kasszához kell fáradni, és gyakran fog vastagon az elszámolásnál az a bizonyos toll.

Balla Tibor

Forrás: Illusztráció

A kisebb vagy nagyobb stikliket sokszor látszólag megússza az ember, de egyszercsak valahonnan, talán az égből lepottyan egy kellemetlen momentum, ami megváltoztatja a dolgok folyásirányát, persze nem a számunkra kedvező irányban.

Így járt az a „becsületes” megtaláló is, aki a fellelt mappát és a hozzá tartozó telefont megtartotta magának, azaz állítása szerint elajándékozta. Egészen biztosan azt gondolta, hogy megúszhatja a dolgot, pedig már a gyerekek is tudják, hogy ez törvénybe ütközik.

Aztán vélhetően így jár az a driftelő autós is, akinek péntek hajnalban „nem adta ki” a kanyar a Szórádon, és letarolt vagy hármat az elválasztó korlátelemekből, no meg egy hangyányit amortizált saját megbokrosodott paripája állagán is.

Hiába hajtott el, végzete utoléri. Elhagyta ugyanis a rendszámát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!