A DH egypercese

2017.04.24. 20:56

Szép város Kolozsvár?

A címben szereplő kérdésre egyértelműen igen a válaszom annak ellenére, hogy a kolozsvári tornász Eb eredményei láttán az egyik szemem sír, a másik meg nevet.

Várkonyi Zsolt

Ugyanis kiváló magyar sportemberek kiváló teljesítményének örülhettünk, hiszen két nagyszerű ezüstérmünk lett. Kovács Zsófi, a „mi lányunk” huszonhét év után hozott érmet erről az eseményről, míg Berki Krisztián - aki egyébként már hatszoros Európa-bajnokként állt rajthoz, „érdemtelenül” lett csak második. Őt megfosztották egy jogos aranyéremtől, hiszen hiába mutatta be a legjobb gyakorlatot, az időhatár két másodperces túllépése miatt levontak tőle három tizedpontot, így az orosz vetélytársa lett a győztes.

Az természetes, hogy a magyar csapat minden lehetséges fórumon fellebbezett, de ezzel kapcsolatban a győztessel azonos nemzetiségű döntőbíró mondta ki az „ítéletet”. Mondhatnánk, sőt mondjuk is: ez bizony sem elegáns, sem etikus magatartásnak nem nevezhető. London olimpiai bajnoka azonban előre, Tokióra tekint. Ő ebben is példát mutat, hiszen London után nyolc évvel újra olimpiai bajnok akar lenni. Innen szép nyerni. Azt kívánjuk: szóljon ott neki (is) a magyar Himnusz, és persze Kovács Zsófinak is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!