A DH egypercese

2017.03.07. 19:19

Ez nem fenyegetés?!

Brit kutatók úgymond szerfölött nyugtalanító felfedezést tettek a Csendes-óceán mélyén: mintegy nyolcezer kilométer hosszan húzódó metánmezőre bukkantak Guatemala nyugati partjaitól kezdve egészen a Hawaii-szigetekig az üledéket vizsgálva, írja az Origo.

Pekarek János

Ha ez az irgalmatlan mennyiségű metán felszabadul az üledékből és a légkörbe kerül, akkor... Nem, nem írom le részletesen, hogy mi történik akkor.

Úgyis vannak, akik nem hisznek a globális felmelegedésben. Mintha ez hit kérdése lenne. De félre az ilyen tudományos ijesztgetésekkel: az idézett brit kutatók azt is megjegyzik, hogy a felszabaduló metán hihetetlen robbanásokat is produkált már, amiről norvégiai és szibériai kráterek tanúskodnak.

Szóval, pár millió évvel ezelőtt már volt egy ilyen nagymértékű felmelegedés a Földön a metán miatt, és emiatt a bentosz foraminiferák (likacsoshéjúak) kihalása mellett ekkor jelentek meg a mai gerincesek főbb evolúciós vonalai. Ha ez nem fenyegetés, akkor nem tudom, mi az...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!