A DH egypercese

2016.08.22. 17:19

Születésnapomon

Születésnapomon mindig eszembe jut édesapám, aki gyerekkoromban azzal kezdte: Édes kislányom, beléptél a , s mondta az aktuális számot. Még egyjegyű volt!

L. Mészáros Irma

Azóta ő elment, s én immár tíz évvel meghaladtam az ő végső éveinek számát. Nem kerek évforduló ez a mostani, mégis örömteli. Mert megéltem, mert többen velem örültek, s boldog perceket szereztek.

A számtalanszor szidott internet segítségével ugyanis sokak tudomást szereztek születésem dátumáról. Bizonyára a világháló nélkül nem jutottam volna eszükbe, de így? Jött szép szó és jókívánság, virtuális virág és torta, vers és dal mindenfelől Magyarországról, de többek között Hollandiából és Amerikából is. Köszöntöttek egykori tanítványok, ismerősök, barátok, sőt azok is jópáran, akikkel egy-egy újságcikk kapcsán kerültem kapcsolatba. S jött ismeretlen ismerősöktől is, akikkel személyesen még sosem találkoztam. Sorakoztak a köszöntők. Mint a családban a való világban. Csak virtuálisan. A szavak mégis a valóságban hatottak. A lélekre. Ösztönzésül. Hogy érdemes. Hogy arra születtünk... Ugye ismerik a dalt?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!