A DH egypercese

2015.07.08. 17:54

A felettes átszerel

Egy állami megatrösztnél dolgozó polgártárs mesélte el a minap azt az édes-bájos történetet, amely tömören így találhatnánk: a munkavégzéssel töltött idő alatt az egyik részleg egyik főguruja kicsit megdolgoztatta a technikai - leánykori nevén karbantartó - apparátust.

Szabó Szabolcs

A szakik azt kapták napi parancsba, hogy sietve, de inkább azonnal szereljék át az egyik közösségi helységbe telepített klímaberendezést a már említett főmogul szálláshelyére. A szakemberek tették is a dolgukat, a közösségi tér pedig a hőhullám rendeltetése szerint megtelt forrósággal.

A céghierarchiában alant teljesítő bérmunkások már rég nem csodálkoznak semmin, ezen sem. A naivabbak, a világ fejlődésében még mindig töretlenül reménykedők halkan elmormolták a kérdést: hát ezt akkor hogyan is? Ám természetesen nem történt semmi, a feudalizmus mifelénk állandó és megdönthetlen. De legalább ragadós. A sztorit elhadartam pár, a versenyszektorban teljesítő adóalanynak is: sűrűn bólogattak. Az átszerelés kultúrája ott is hasonlóan üzemképes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!