Máris akadt olvasó, aki segített: gyorsan!

Rácalmás - A végletekig eladósodott, munkanélküli családról írtunk hétfőn. Olvasóink nem tagadták meg magukat: máris akadt, aki segített. Kicsit, de gyorsan.

Pekarek János

Egy helyi vállalkozó kopogtatott be hozzám, adott tízezer forintot készpénzben és ígért egy fél furgonnyi tüzifát - eleveníti fel a hétfői cikkünk után történteket Dénes László, rácalmási lakos.

Dénesék örökölt házuk miatt tízmillió forintos adóssággal küszködnek, a házaspár munkanélküli, akár csak felnőtt lányuk. Általános iskolás fiúk állami gondozásba kerülhet, ha (mint a szolgáltatók ígérik) kikapcsolják náluk az áramot, a vizet és a fűtést a sokszázezer forintos közüzemi díjtartozás miatt.

Schrick István, a négyezernégyszáz lakosú kisváros, Rácalmás polgármestere az önkormányzat adatai alapján lapunknak azt mondta: száz család, tehát közel négyszáz ember, lakóik tíz százaléka él többszázezres bank- és közüzemi tartozással. - A városnak egyszerűen nincs pénze támogatni őket: ahhoz legalább ötvenmillió forintra lenne szükség! Ennyi készpénz számunkra csak a mesékben létezik. Ha a személyi jövedelemadóba befizetett nyolcszázmillió forint itt maradhatna, akkor más lenne a helyzet. De ahhoz átfogó állami szociálpolitikai koncepció kellene - mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!