Bontás miatt lezárják a Római körutat

Dunaújváros - A megszokott forgalmi rendet elfelejthetik a Római körúton lakók egy időre: meghibásodott vezeték cseréjéhez kell alkalmazkodniuk a közlekedőknek.

Körmendi Erzsébet

Múlt hét vége óta forgalomkorlátozáshoz és  forgalmi rend megváltozáshoz kell igazodniuk a Római körúton és a Váci Mihály utcában élőknek, valamint a környéken közlekedőknek.  Meghibásodott a DVCSH egyik vezetéke, az indokolta a  sürgető munkálatokat. A  rendkívüli helyzet részleteiről Németh Tünde önkormányzati sajtószóvivő tájékoztatta a Dunaújvárosi Hírlapot.


A részletes összefoglaló szerint a korlátozás, valamint az ideiglenes forgalmi rend egészen a vezetékhelyreállítás befejezéséig érvényben lesz. A  szolgáltató két ütemre osztotta a munkákat, amelyek befolyásolják a közlekedést és a parkolást a környéken. Múlt hét végén - október 26-28. között - a Római körút 31-33. számú háztömbnél útszűkülettel szembesültek  a közlekedők. Tegnaptól - október 29-től - pedig a  körút  Domanovszky  téri parkoló és Fáy András utcai parkoló  közötti szakasza lesz lezárva a bontás miatt,  a Rómain csak a Volán buszai haladhatnak végig. A többi gépjárművezető részére a körút mindkét oldalról zsákutca. A Váci  utca 11-nél szintén útzár lesz,  előtte - a zsákutca jelleg miatt  - kétirányú forgalomra kell számítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!