Példaértékű a közbiztonsági sorozat

Dunaújváros - Pénteken Pálhalmán, a Rókavárban rendezett összejövetellel zárult a jubileumi, tizenötödik közbiztonsági hónap-sorozat, amelyet mindenki példaértékűnek nevezett.

Gallai Péter

Időpont egyeztetési gondok miatt a harmincból ugyan két program későbbre csúszott, ennek ellenére a szervezőbizottság, és a közreműködők részvételével megtörtént a közbiztonsági hónap lezárása, értékelése.  A vendéglátásnak is köszönhetően a Rókavárban tartott eseményt megtisztelte jelenlétével többek között Dr. Dorkota Lajos, megyei kormánymegbízott, Dr. Simon László  dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Magosi Lajos a megyei katasztrófavédelmi  igazgatóság vezetője,  Szepesi Attila alpolgármester, Schmehl János dandártábornok, a pálhalmai börtön  korábbi, jelenleg a fővárosi büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka, Balázs Péter, a  pálhalmai bv-intézet  parancsnoka. Mindez jelzi,  kiemelt szerepet tölt be nem csak a város, a régió, de a megye életében is  ez a rendezvény.



Szőke István koordinátor, a vendégek és a résztvevő, közreműködő  helyi hatóságok, szervezetek  - rendőrség, tűzoltóság, polgárőrségek, mentőszolgálat - képviselői előtt azt mondta: - Példaértékű ez a sorozat, az eseményekbe több ezer embert  vontunk be idén is. Talán a tizenöt évben kifejtett munkánk nem  múlt el nyomtalanul. Örömteli,  már gazdasági cégek is jelen vannak sorainkban, akiknek szintén  fontos a közbiztonság, az iskolák közül a Rudas az együttműködés zászlóshajója, s a megyei örző-védő kamara is csatlakozott. A média, kiemelve a DSTV-t és a Dunaújvárosi Hírlapot, támogatása is fontos.

Dorkota Lajos megköszönve mindenki részvételét és munkáját arról beszélt, hogy tizenöt éve létrejött egy olyan  kezdeményezés, ami minden pártpolitikától független (Ezt jelzi, hogy Dr. Kálmán András korábbi polgármester is jelen volt): - A közbiztonság kiemelt feladat. Az emberek számára az egészségügy mellett ez a legfontosabb.

Elismerések, jutalmazás

Szepesi Attila reményét fejezte ki, hogy tizenöt év múlva is lesz hasonló rendezvényzáró összejövetel. Emellett tisztelettel megköszönte mindenki munkáját a maga, és a város nevében.  A szervezőbizottság elismerő okleveleket adott át a résztvevőknek, így a Dunaújvárosi Hírlapnak is. Emellett örökös, tiszteletbeli tagokat választottak. Ezek egyike volt kollégánk, Szigeti Sándor, aki tárgyjutalmat is kapott.
A hivatalos rész után vacsorával, kötetlen beszélgetésekkel, eszmecserékkel zárult az est.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!