Kulcsi-mészárlás: ketten még mindig kórházban

Dunaújváros - Az áprlisi eleji kulcsi gyilkosság-sorozat három túlélője közül ketten még mindig kórházban vannak, H. Csanád édesanyja és nővére állapotáról továbbra sincs információ - saját kérésükre. (Frissítve)

Szabó Szabolcs

Április 16., hétfő: Az áprlisi eleji kulcsi gyilkosság-sorozat három túlélője közül ketten még mindig kórházban vannak, H. Csanád édesanyja és nővére állapotáról továbbra sincs információ - saját kérésükre.

Április 12.: Csütörtökön délelőtt hazaengedték a székesfehérvári Szent György kórházból a múlt heti kulcsi bűncselekmény-sorozat 57 éves sérültjét, akin több sebet is ejtett a családja négy tagjával végző H. Csanád Jutas.

A férfira akkor támadt rá a sorozatgyilkosság gyanúsítottja, amikor H. Csanád nővérének segélykérő hívására a családi házhoz érkezett. Amint a  családjára támadó 23 éves fiatalember meglátta az 57 éves férfit, azonnal megtámadta. A nővér barátjának sikerült kimenekülnie a családi birtokról, sebesüléseit a közeli szomszédok látták el.

A gyilkos nővérét jelenleg is a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban ápolják, információink szerint állapota kielégítő. A támadó édesanyját továbbra is a Honvédkórházban kezelik.

A brutális támadást túlélő családtagok azzal a kéréssel fordultak a kórház vezetéséhez, hogy állapotukról hírzárlatot rendeljenek el.

A dunaújvárosban ápolt hölgyet kétnaponta látogatják a kulcsi önkormányzat munkatársai és próbálják megkönnyíteni számára a kórházi mindennapokat.

Mint  beszámoltunk róla, H. Csanád a támadássorozat után szerdán ismét, helyszíni kihallgaltás keretében a kulcsi családi birtokon járt. A kihallgatáson kiderült, hogy még az elkövető sem tudja pontosan, hol húzódik a családi birtok határa, azaz a területen található félkész ingatlanok  a család tulajdonába tartoznak-e? Hortobágyi Tibor, a gyanúsított védője szerint ezért nem lehet pontosan megállapítani, hogy H. Csanád elmenekült-e a gyilkosságsorozat helyszínéről, vagy elfogása előtt csatangolt a birtok Duna-parti részén.

Közben Kulcson az a pletyka kelt szárnyra, hogy a családi birtokon még egy holttestet találtak a nyomozó hatóság emberei H. Csanád Jutas elfogása után, ám ezeket az  információkat a lapunknak nyilatkozó hatóságok alaptalannak minősítették.

A sorozatgyilkosság gyanúsítottját jelenleg is  magánzárkában őrzik Székesfehérváron, s mint ügyvédjétől megtudtuk, hamarosan igazságügyi szakértő viszgálja majd a fiatalember elmeállapotát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!