Harmincak helye: termékeny kiállítással jelent a DF

Dunaújváros - A manapság jellemző kulturális megszorítás ellen bőséges tárlatgyűjtéssel jelent a főiskola. Rajzharcok...

Szabó Szabolcs

Bizonyára az előre beharangozott költözésnek is betudható, hogy ezúttal nem az A-épületbe várták a helyi kortárs alkotók új művei iránt érdeklődőket a főiskolán. A DF-Art Műhely néven futó kollektíva ezúttal az intézmény főépületében állít ki. Válogatás - e hívószóval kínálja legújabb rajzos alkotásainak gyűjteményét a főiskola művészeti bázisa, amely Móder Rezső, Munkácsy-díjjal elismert képzőművész irányítása alatt működik. A szerdán nyílt tárlaton ismert, neves helyi művészek alkotásai láthatók. 

A főiskolai és városi alkotók  munkái - ez állt azon a meghívón, amely lapunkhoz is eljutott. A valóban sokszínű és sokrétű, mondhatni tömeges kiállításon bemutatott rajzok egyaránt származnak profiktól  és lelkes amatőröktől.

Következzék hát az alkotók terebélyes névsora:  Kovács Noémi, Fülöp Andrea, Hady Nikolett, Takács Tünde, Virág Péter, Varga Anita, Malomhegyi Réka, Józsa Klaudia, Győri Lilla, Gudman Zsófia, Brunbauer Edit, Bartók Brigitta,  Simon Tamás, Szabó Máté, Jancsek Adrienn, Molnár Martin, Móder Rezső, Varga Ildikó, Bővíz András, Mudra Zsolt, Kosztolányi György, Juhász Szilvia, Horváth Helga, Garbacz Tamás, Kiss Gergő, Brindza László,  Kasó László, Szűcs Gergely, Takács Andrea, Bánhelyi Károly.

A meglehetősen terjedelmes kiállítás anyagát ezúttal nem értékelnénk, legyen elég annyi, hogy minden kiállításra bátorkodó alkotóban motoszkál a tehetség, a korábbról ismert nevek tárgyai előtt pedig elismerően bólint a szemlélődő. Ám mindez nem azt jelenti, hogy a feltörekvő vonalban nincsenek említére érdemes szereplők. Dehogy!

Ők bizonyára bemutatkoznak majd egyéniben is a közeljövőben - addig is, azaz április elejéig jó szemlélődést a főiskola ősépületében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!