Vidéki sporttelepekre kerülhetnek a Puskás Stadion tartozékai

A bontás előtt álló Puskás Stadion székeit, vagy akár padsorait is beépíthetik, felszerelhetik a kétezer főnél kisebb települések sporttelepein.

MTI

Az erre irányuló kérelem kapcsán - Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkárának kérésére - Vígh László, a NEFMI háttérintézményeként működő Nemzeti Sportközpontok (NSK) vezetője, a Puskás Stadion beruházás koordinálásáért felelős kormánybiztos szakmai egyeztetést kezdeményezett. A megkeresés Vígh Lászlóhoz és Czene Attilához egyaránt megérkezett - tudatta szombaton a NEFMI az MTI-vel. A levél szerint „a stadion lebontása szomorú, ám egyben örömteli esemény is, hiszen egy új, korszerű létesítmény születik a régi helyén”.

A beadvány javasolja, hogy a települések saját erőiket igénybe véve „szakszerű társadalmi munkában” leszerelhessék és díjmentesen elszállíthassák az általuk igényelt székeket és padsorokat, feltéve, hogy vállalják: azokat a tavaszi idénynyitóra saját sporttelepeiken felszerelik, s tanúsítványt is elhelyeznek arról, hogy „a pad és széksorok egykori szülőhelye a Puskás Ferenc Stadion (Népstadion) volt”.

Vígh László levélben válaszolva a kérelmezőnek jelezte, hogy elkötelezett a stadion akár eszmei, akár vagyoni értékkel bíró ingóságainak, tartozékainak, alkotórészeinek további hasznosítása mellett. A válaszlevél leszögezi: a kormánybiztos segíteni kívánja a sportszakmai, illetve múzeumi szükségletek, igények kielégítését.

„A beruházás előkészítő szakaszában járva jelenleg felmérés alatt áll azon ingóságok köre, amelyek akár sport célú, akár kiállítási célú továbbhasznosításra alkalmasak és érdemesek. A felmérést és a szakmai egyeztetést követően kialakítjuk azon jogi, műszaki, pénzügyi konstrukciót, amely lehetővé teszi az Öné és ahhoz hasonló kérések jogszerű, az állami vagyonnal felelős módon történő gazdálkodás alapelvének megfelelő teljesítését” - írta válaszában Vígh László.

A tervek szerint az igényeket az NSK gyűjti majd össze és a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai iránymutatása alapján pályázatot ír ki azokra az eszközökre, amelyek az épülő, új Puskás Stadionnak már nem lesznek tartozékai.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!