Elfogták a nőt, aki segítségét felajánlva jutott be idősekhez, akiket meglopott

Székesfehérvár - Több hasonló bűncselekmény is a rovására írható annak a nőnek, aki legutóbb egy fehérvári idős asszonyhoz tudott bejutni, miután fölajánlotta, hogy hazaviszi csomagjait. A lakásban aztán meglopta a sértettet.

Fejér Megyei Hírlap

Segítséget színlelt, úgy jutott be egy idős hölgy székesfehérvári lakásába szerdán délelőtt egy fekete kapucnis kabátot viselő zömök nő. A lakásba bejutva kétszázezer forintot emelt el, majd távozott. A nyolcvan év körüli sértett azt követően értesítette a rendőrséget, hogy észrevette, meglopták. A helyszínre küldött járőröknek elmondta: segítségét ajánlotta fel egy általa nem ismert nő, majd valószínű akkor, amikor csomagjait a lakásban letette, az ismeretlen kihasználva a néni figyelmetlenségét, eltulajdonította a lakásban tartott spórolt pénzt. A kár kétszázezer forint. A sértett személyleírása alapján a rendőröknek egy kb. 35-40 év körüli, fekete, kapucnis kabátot viselő, zömök testalkatú, fekete, hosszú szoknyás elkövetőt kellett keresniük.

A fél tizenkettőkor jelzett lopás ügyében kora délután állt be fordulat. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság egyik közlekedési helyszínelője a korábbi rádióforgalmazás alapján egy helyszínről a kapitányság épülete felé autózva figyelt fel a keresett nőre. A Zichy ligetben sétáló illető a személyleírás alapján  hajszálra megegyezett a keresett elkövetővel. A törzsőrmester, miután igazoltatta a nőt, előállította. A felismertetés során a sértett egyértelműen rámutatott a nőre, mint arra a személyre, aki nála járt és meglopta.

A székesfehérvári rendőrkapitányság forrónyomos szolgálata a tények ismeretében több korábban, hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmény sértettjének tartott felismertetésre bemutatást. Ennek eredményeként kiderült, hogy a nő a Szedreskertben elkövetett alkalmi lopáson kívül további egy rendbeli rablással és két rendbeli lopással is megalapozottan gyanúsítható.

A módszere minden esetben hasonló volt. Idős, segítségre szoruló embereknek ajánlotta fel, hogy segít a csomagjaikat hazavinni, majd amikor bejutott a lakásokba, a sértettek figyelmét elterelve kikutatta, hol tartják a spórolt pénzüket és eltulajdonította. Egy esetben erőszakot is alkalmazott, hogy a megszerzett pénzt megtartsa - közölte csütörtökön R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.

A 39 éves nőt kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették a székesfehérvári nyomozók, akik folytatják a megindított büntetőeljárást.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!