Szilassy Zoltán lett a hokiválogatott másodedzője

Szilassy Zoltánt nevezték ki a magyar jégkorong-válogatott másodedzőjének Kevin Primeau szövetségi kapitány mellé.

Agárdy Csaba

A Magyar Jégkorong Szövetség tájékoztatása szerint négy kritériumnak kellett megfelelni ahhoz, hogy valaki a felnőtt válogatottnál dolgozhasson. Mindenképpen magyar edzőt akartak, aki felnőtt csapat mellett dolgozik, beszél angolul és van edzői végzettsége. Szilassy Zoltán mellett az is szólt, hogy egy MOL Ligában szereplő csapatnál tevékenykedik, így rálátása van a teljes magyar mezőnyre.

- Nem tudom, mi döntött mellettem, hiszen csak két hónapja edzősködök. Valószínű, olyan trénert akart a szövetség, aki naprakész a magyar játékosokból. Jól ismerem a mezőnyt, hiszen tavaly még én is játszottam. Nagy szerencsének tartom, hogy ilyen gyorsan a válogatott mellett találhatom magam. Talán jókor voltam jó helyen. Valószínű, az lesz a feladatom, hogy a még látó szememet a MOL Ligán tartsam (Szilassy Zoltán két éve egy edzésen súlyos szemsérülést szenvedett, egyik szemének a látását elvesztette - a szerk).

A válogatott frissen kinevezett szakvezetője arra a kérdésünkre, hogy nem találja-e túl korainak a feladatot, így válaszolt: - Egy pillanatig sem gondoltam arra, hogy ne vállaljam ezt a szerepet. Ha a szövetség vezetői úgy találták, alkalmas vagyok erre a munkára, akkor nem utasíthattam vissza az ajánlatot. Különben a szövetség részéről már korábban megkerestek, akkor úgy volt, hogy a serdülő válogatott irányítását bízzák rám. Most élnem kell ezzel a lehetőséggel. Egyébként Nyugat-Európában egyáltalán nem szokatlan, hogy kiöregedett játékosokat pályafutásuk befejezése után rögtön komoly feladattal bíznak meg.

Szilassy a válogatottnál a miskolci EIHC-tornán, novemberben mutatkozik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!