Muzsikadömping lesz a hétvégén - RockTusa, Magyar Dal Napja, ének a békéért

Dunaújváros - Erős zenei kínálatot ígér a szombat és a vasárnap, és még a várost sem kell elhagyni.

Gallai Péter

Kezdjük időrendi sorrendben: szombaton este a Kaptár Music Pubban rendeznek RockTusát, azaz  kilenc zenekar ad kilenc koncertet. A program,  18 órakor kezdődik, sorrendben fellép:  Senor (Karcag), PitStone (Budapest), Revolver (Dunaújváros), Survive The Flood, Sicitur Adastra (Dunaújváros), Sedition (Dunaújváros), Siniak (Budapest),    Sepoq (Budapest),   Bull Ball (Budapest).

Vasárnap délután pedig a Magyar Dal Napjára invitálnak mindenkit, a főiskola előtti parkba.

De az se lepődjön meg, aki délelőtt a helyi buszokon utazik, mert zenészek szállnak fel, s játszanak majd a közönségnek, az ingyenes programot népszerűsítendő. A fő elem vasárnap 20 órakor lesz, amikor közösen énekli az ország minden helyszíne, a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt. A kínálat, 13 óra: Zoller Zsolt. 13.30: Széchenyi  kórus. 14: Kabócák zenekar. 14.45: Hajnali Utazók. 15.40: Srems.  16.25: Revolver. 17.10: Szabó Zoltán és Szabó Sebastian. 17.50: Pentele Ska Klub. 18,35: Rockstone. 19.30: DF női kara. 20 óra: Nyíregyházával dalol az ország  Móricz kórus,  DF női kara,  Zorall zenekar, közönség. 20.20: Zorall együttes.

A sornak  nincs vége, vasárnap 18 órától a Dunaújvárosi Vegyeskar az evangélikus templomban tart ünnepi hangversenyt a 2001. szeptember 11-én történt terrortámadás áldozatainak emlékére. A Bolygó dala a békéért című világméretű kezdeményezés dunaújvárosi, ingyenes koncertjén fellép a Széchenyi vegyeskara, a Viadana Kamarakórus, a Bánki kórusa és a DF  női kara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!