Óvintézkedések a forróságban

A legmagasabb, azaz a harmadfokú hőségriasztást rendelte el péntektől az országos tisztifőorvos, dr. Paller Judit. A kánikulariadó hétfőig lesz érvényben, ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a napi középhőmérséklet esetenként meghaladja a 27 Celsius fokot is.

Gallai Péter

Ideiglenes ivókutak a megyeszékhelyen

Ideiglenes ivókutakat szereltetett a tűzcsapokra több helyen is a Fejérvíz péntek reggel. Székesfehérváron a vasútállomásnál, a Gyümölcs és a Budai út sarkán, a Prohászka és a Kaszap utca sarkán, a Petőfi és a Kossuth utca kereszteződésében, a Távirda utcában, a Várkörút Watthay utca sarkán a Brunszvik óvodánál, valamint a Piac tér  Liszt Ferenc utca sarkán lehet vízhez jutni a melegben - mondta el Zsebők Lajos, a cég kommunikációs vezetője.
Hozzátette még, hogy Bicskén és Móron is szoktak hasonló kutakat felszerelni hőség idején, ami nem kerül nekik semmilyen plusz költségbe, viszont sokaknak segít elviselni a városban a hőséget. Ugyanezen okból osztogattak a megyeszékhelyen több közlekedési csomópontnál is helyi ásványvizet az autósoknak.
 Aki gyalogszerrel jár a belvárosban, annak is lesz hol meghúzódnia a tűző nap elől. A püspökségtől ugyanis megtudtuk, hogy a turisták miatt egyébként is nyitva lévő templomokban enyhet találhat a járókelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!