Tűz volt egy budapesti lakásban, egy nő súlyosan megégett

DH - Egy nő súlyosan megégett, öten pedig füstmérgezést szenvedtek, amikor kigyulladt a főváros IV. kerületében egy panellakás vasárnap reggel. A tűz következtében egy lakás kiégett, kettő szerkezete pedig megsérült - közölte a tűzoltóság és a katasztrófavédelem az MTI-vel.

MTI

Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője elmondta: a tűzoltók nem sokkal vasárnap reggel 7 óra után kapták a jelzést, hogy a IV. kerület Szigeti József utcában egy lakás ég. Az ötödik emeleti lakásban keletkezett tüzet a helyszínre érkező tűzoltók egy sugárral eloltották. 
A tűz miatt a lakásban egy 50 év körüli nő súlyos égési sérüléseket szenvedett, az épületből pedig öt embert füstmérgezés gyanújával szállítottak kórházba; a tűzoltók összesen közel 50 embert hoztak ki mentőálarcban a füsttel telített házból az átszellőztetés idejére. 
A szóvivő kiemelte: a tűzoltóság doktorszolgálata is nélkülözhetetlen volt, mert a műszerük segítségével tudták meghatározni, hogy a sérültek súlyos füstmérgezést szenvedtek. 
A lépcsőházat nagy teljesítményű ventillátorral szellőztetik át, a tűz okát pedig vizsgálják.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Petróczi Tímea később közleményt adott ki a tűzesetről, ebben azt írta, a tűz egy 11 szintes panelépületben keletkezett. 
A tűz következtében egy lakás kiégett, kettő pedig szerkezetileg sérült, a károsodás mértékének megállapítására, illetve a két lakás lakhatóságának felmérésére statikus megy a helyszínre - olvasható az OKF szóvivőjének közleményében. A három lakásban élők elhelyezéséről az önkormányzat a kerületi polgári védelmi kirendeltségvezető bevonásával gondoskodik.
A tájékoztatás szerint a Veszélyhelyzeti Felderítő Szolgálat emberei a helyszínen vannak és méréseket végeznek a levegő esetleges szennyezettségének megállapítására, és ahogy a mért értékek engedik, visszaengedik a lakókat otthonaikba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!