Magánnyugdíj: mi kell az átlépéshez, maradáshoz?

A parlament elfogadta a nyugdíjakról szóló jogszabályok módosítását. Ennek értelmében a magánnyugdíjpénztárak tagjai január végéig nyilatkozhatnak, ha maradni akarnak.

Tribolt Lajos

Tizenkét éve vezették be a kötelező magánnyugdíj rendszerét. A befizetéseket tagonként tartották nyilván, a pénz örökölhető volt. Most a kormányzat azt szeretné, ha az emberek visszatérnének az állami nyugdíjba. A változtatások az önkéntes magánnyugdíjpénztárakat nem érintik.
Azoknak kell nyilatkozniuk, akik fenn kívánják tartani magán-nyugdíjpénztári tagságukat. Aki január 31-éig nem tesz ilyen nyilatkozatot, az automatikusan átkerül az állami rendszerbe. Nyilatkozni csak személyesen lehet a nyugdíjbiztosító ügyfélszolgálatainál, Fejér megyében a fehérvári József u. 42. alatt. Bartucz Sándor regionális igazgató elmondta, hogy meghosszabbított nyitva tartással várják az ügyfeleket, hogy szervezeti akadálya ne legyen a nyilatkozattételnek. (További részlek az fmh.hu-n!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!