Kihozható-e az ünnepi vacsora, az ajándékozás harmincezerből?

Címkék#karácsony

Az utolsó roham még nem indult el, lesz még aranyvasárnap, valamint utána is néhány nap a költekezésre, az elmaradt apróságok beszerzésére. Az emberek többsége állítólag harmincezer forintból ki tudja hozni az ünnepeket. A hitetlenek tábora nem nagyobb, mint azoké, akik harmincezernél többet tudnak költeni ajándékra, húsra, fenyőfára, rokonlátogatásra.

zaol.hu

A hölgy a pult  mögött állítja, körülbelül tíz családtagnak, rokonnak vásárol ajándékot, főz ételeket, és kijön harmincezer forintból. Kolléganője megerősíti, barátnőm szintén csatlakozik hozzájuk, én meg hallgatok, valami baj lehet velem, valószínűleg rosszul gazdálkodom a rám bízott javakkal.
 -  Apróságokat szoktunk venni egymásnak  mutatja az eladó, hogy összeállít  olyan csomagot, ami szép  ajándék, és nem kerül  több ezerbe. Tesz bele aranyló gyertyát,  füstölőt, illatos szappant,  tusfürdőt. Nem kell nagy dolgokat vásárolni karácsonyra, az együttlét a lényeg. Soós Csabáné Rita megerősíti a hallottakat.

- Több mint negyven éve vagyunk házasok,  a nagyobb család általában együtt van karácsonykor. -  Én főzöm a halászlét, a töltött  káposztát, a többiek is hoznak valamit, így rakjuk meg az asztalt.  Talán az első esztendő lesz, hogy kicsit szétszéledtünk,  úgy ünneplünk. Harmincezerből a szűk családi kört megajándékozom.  Ruhafélét nem nagyon szoktunk vásárolni, Juditka  kapott egy sálat,  de már hordja, nagyon hideg van. Az unokáknak játék jár, Pancikának  marokkót hajtok, háromszor voltam a játékboltban, de nem kaptam. Emilió valami lövöldözőset szeretne - de nem kap, szól közbe Judit , ez eddig körülbelül hatezer. Eszternek  könyvet veszek  ami minden karácsonykor ajándék, nem maradhat ki , meg valamilyen szép hajpántot, vagy  13 évesnek való piperét. A gyerekekre jut több. Könyvet rendeltem a nagyfiamnak, izgulok, mert még nem érkezett meg. Juditka, a legkisebb, egyetemista gyerekem  szintén  könyvvel gazdagszik. A férjemnek   illatos, jó minőségű pipadohány, egy finom üveg bor lesz az ajándék. Még benne vagyok a 30 ezerben, jut ételre is. (További részletek az fmh.hu-n!)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!