Katasztrófahelyzet Fejér megyében: kidőlt fák, lezárt utak

DH - A viharos szél hétfőn délelőtt egy fát döntött a vasúti sínekre és a 7-es főútra Velencénél. A helyszínen nagy torlódás alakult ki. A megye egyéb részein az áradás okoz gondokat, több út járhatatlan, egy autóra pedig fa dőlt rá.

Dunaújvárosi Hírlap

A velencei vasútállomáson hétfőn 9 óra után kidőlt egy fa, leszakította a felső-vezetéket, és ráesett a vasúti sínekre, valamint a 7-es főút egy részét is elfoglalja - közölte Németh-Kész Mónika, megyei rendőrségi szóvivő. A Budapest- Székesfehérvár közötti vasúti forgalom 10 óra 12 percig szünetelt. A jobb vágányt azonban sikerült helyreállítani, így váltakozó irányból engedik a vonatokat, de több szerelvény arra várakozik egy-egy állomáson, hogy tovább engedjék.  Késésekre kell számítani ezen a vonalon. A 7-es főút is csak egy sávon járható Velencénél, így a rendőrök váltakozó irányból engedik a forgalmat.

A 1104-es út mellett a bicskei halastó kiöntött, így Mányra a 1104-es úton nem lehet eljutni, a rendőrök az 1-es főúton lévő körforgalomnál a mányi utat lezárták. A település Csabdi felől közelíthető meg egy mellékúton.

Kincsesbányán, a Hunyadi utcában egy ház nádtetejének egy részét elvitte a szél, valamint kidőlt a kémény is. Személyi sérülés nem történt, a benn lakó családot ki kellett telepíteni. Rokonoknál helyezték el őket.

Bodajkon egy vályog lakóház dőlt össze. Mivel azonban az ott lakók már korábban kiköltöztek, személyi sérülés nem történt.  Bakonycsernyén és Bodajkon több lakóházból ki kellett telepíteni a benn lakókat vasárnap, illetve hétfőn délelőtt.

Balinka el van zárva a külvilágtól, nem lehet egyik irányból sem megközelíteni a Gaja áradása miatt, így le van zárva a 8209-es út 8+900 km szelvényben, valamint a 8209-es út a 4+500 km szelvényben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!