Cozma-ügy: Veszprémben is tárgyalhatják

Győr - Nincs kizáró oka annak, hogy ne Veszprémben tárgyalnák a Cozma-ügyet - ezt ma jelentette ki a Napló érdeklődésére a Győri Ítélőtábla büntetőkollégiumának a vezetője.

Mátételki András

A tábla jogerősen megtagadta a Veszprémi Városi Bíróság kizárását az ügyből.Dr. Nagy Zoltán elmondta, a 25 garázdasággal és más bűncselekményekkel vádolt személy ügyvédei közül két fővárosi védő elfogultságra hivatkozva kérte, zárják ki a büntető ügyből a városi bírákat. Indoklásukban az szerepelt, hogy Marian Cozma halála után készült filmben – Szíven szúrt ország – a megyei bíróság elnöke nyilatkozatában előrevetítette a büntetési tételeket, továbbá a megyeszékhelyen olyan légkör alakult ki a tragédia után, ami majd befolyásolja a bírákat.

A kollégium vezetője hozzátette: a szükséges iratokat bekérték, valamint megkapták a városi büntető ügyekkel foglalkozó bírák azon nyilatkozatát, amiben kijelentették, hogy a perben biztosítják a tárgyilagosságukat.

Ezek után döntött úgy a Győri Ítélőtábla, hogy elfogulatlanok a büntető bírák, ezért elutasította az ügyvédek beadványát. Az erről szóló jogerős döntés ugyan már a hét első felében megszületett, de erről eddig azért nem nyilatkoztak, mert nem szerették volna, ha az érintettek a sajtóból értesülnek a döntésükről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!