Szennyvíztisztító: meddig tartható?!

Dunaújváros - A harmincmillió forintos közüzemi tartozást felhalmozó, pénzhiánnyal küszködő Dunaújvárosi Szennyvíztisztító (DSZSZ) Kft. nem kapott gyorssegélyt.

Szabó Betty

Tagi hitel, vagy akár törzstőke emelés formájában sürgős pénzinjekcióra lett volna szüksége a Dunaújvárosi Szennyvíztisztító Kft-nek  a közgyűlés azonban nem adott gyorssegélyt.

Információink szerint a DSZSZ Kft. számláján mindössze annyi pénz maradt, amiből a következő hónap elején még tudnak bért fizetni. Utána azonban teljesen a nullán lesz a szennyvíztisztító,  a bérekre,  a működtetésre egy fillérjük sem marad. A helyzetet súlyosbítja, hogy jelenleg mintegy 30 millió forintos közüzemi tartozást is maga előtt göngyöl a cég. A többségében városi tulajdonú mű havi működési költsége egyébként 18 millió 600 ezer forint.

A DSZSZ Kft. helyzetét nagyban nehezítik a DVCSH-val elszámolási ügyekben jelenleg is folytatott perek. Ráadásul az E.ON-os  kisebbségi tulajdonrész visszavásárlása is napirenden van. A témáról a közgyűlés végén zárt ajtók mögött döntöttek, de nyilvánosan is sokat vitatkoztak tegnap. Minderről a következőkben olvashatnak lapunkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!