Balesetek a ködben autópályán, kanyarban (frissítve)

DH - Az M5-ös autópályán óriási torlódás alakult ki pénteken reggel, mert több személyautó karambolozott, Csongrádban pedig egy kamion és személyautó ütközött frontálisan.

MTI

Súlyos baleset miatt teljes az útzár Kiskunfélegyháza és Csongrád városa között, a 451-es úton, ahol kamion és személyautó ütközött frontálisan a sűrű ködben - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel pénteken.
A teherjármű Kiskunfélegyháza felől haladt Csongrád irányába, amikor vezetője előzésbe kezdett, de azt nem tudta időben befejezni, és frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személyautóval - mondta Szenti Szabolcs. Az elsődleges adatok szerint a kocsiban ketten súlyosan megsérültek, a kamion vezetőjének nem esett baja.
A baleset egy rosszul belátható kanyarban történt. Az érintett útszakaszt a helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta.


  Két embert kórházba szállítottak, amikor több személygépkocsi ütközött az M5-ös autópálya 104-es kilométerénél péntek reggel. A Szeged felé tartó oldalt lezárták - közölte a rendőrség az MTI-vel.
A köd miatt bekövetkezett balesetsorozat helyszínéhez közel egy kamion az oldalára borult, ott senki nem sérült meg - mondta Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
A műszaki mentés és a helyszínelés idejére teljesen lezárták az autópálya érintett szakaszát, emiatt óriási a torlódás.


Egy rendőrnő súlyosan megsérült, egy busz és egy tűzoltóautó pedig az árokba csúszott annak a balesetnek a közelében, amely péntek reggel történt Csongrád és Kiskunfélegyháza között a 451-es úton, ahol teljes az útzár - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel pénteken.
A baleset miatt lezárt úton a forgalmat irányító rendőrt egy német kamionos ütötte el, a sűrű ködben a sofőr későn vette észre az egyenruhást, akinek már nem volt ideje félreugrani – mondta Szenti Szabolcs.
A mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba a rendőrnőt – tette hozzá a hadnagy.
Az álló kocsisort a köd miatt későn észlelte egy román autóbusz vezetője is, a sofőr, hogy az ütközést elkerülje, jobbra rántotta a kormányt. A busz árokba hajtott, de személyi sérülés nem történt. A helyszínre Kiskunfélegyháza felől érkező tűzoltóautó szintén nem vette észre az álló járműveket, ezért annak vezetője is elrántotta a kormányt és az árokba csúszott. A gépjárműben ülő tűzoltók közül sem sérült meg senki.
Az érintett útszakaszt a helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta, a forgalmat Bokrosnál és Gátérnál elterelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!