Jícháék idő előtt hazaküldték a gyengén játszó magyar válogatottat

Bécsújhely - Búcsúzott az ausztriai kézilabda Eb-től a rengeteg hibával és ötlettelenül játszó magyar csapat, miután pénteken este 33-26-ra kikapott a minket minden téren felülmúló cseh együttestől.

Gallai Péter

Magyarország-Csehország 26–33 (13–14)
Bécsújhely, 5000 néző. Vezette: Olesen, Pedersen (dánok).

Magyarország: Fazekas, Puljezevics (kapusok) – CSÁSZÁR 6, Katzirz 5, Krivokapics 3/3, Törő 3, Gál 2, Iváncsik G. 2, Zubai 2, Laluska 2, Iváncsik T. 1., Ilyés, Eklemovics, Gulyás,  Schuch. Szövetségi kapitány: Csoknyai István.

Csehország:
GALIA, – JÍCHA 14/1, FILIP11/2, NOCAR 5, Vitek 2, Vrany 1, Mickal, Zdráhala, Kubes, Piskac, Sobol, Mráz, Stehlik, Hynek, Sklenák. Szövetségi kapitány: Martin Lipták.

Hétméteresek: 4/3,  illetve 5/3.
Kiállítások: 12, illetve 8 perc.

A mérkőzés után mondták:

Gál Gyula: - Szégyenemben legszívesebben a föld alá süllyednék. Amióta válogatott vagyok, ilyen hamar, négy nap után, még soha nem kellett hazamennem egy nagy versenyről. Köszönjük a szurkolók segítségét, de most két szék között a földre estünk. A gödörből csak összefogással lábalhatunk ki.

Ilyás Ferenc: -Nehéz  bármit is mondani egy ilyen meccs után, amelyen a nagy akarásnak nyögés lett a vége. Sajnos nekem sem ment, nem tudtam segíteni a csapaton.

Csoknyai István: - A franciák elleni meccs után mintha elfelejtettünk volna kézilabdázni. Azt is látni lehetett, hogy a magyar bajnokságban szereplőknek nincs megfelelő alapjuk az Eb-találkozókra, a légiósok is alig szerepelnek klubjukban. Támadásban voltak óriási gondjaink, az átlövők teljesítménye roppant gyenge volt, Jicha ezzel szemben minden létező helyről betalált. Sokan csalódást okoztak, de persze nekem is megvan a felelősségem. Lesz jópár álmatlan éjszakám és nehéz napom. Át kell értékelnem a dolgokat.

A D-csoport másik mérkőzésén: Franciaország-Spanyolország 24-24 (16-16)
A végeredmény: 1. Spanyolország 5 pont, 2. Franciaország 4 pont, 3. Csehország 2 pont, 4. Magyarország 1 pont.

A C-csoport utolsó fordulójában: Németország-Svédország 30-29 (21-18), Lengyelország-Szlovénia 30-30 (12-13).
A végeredmény: 1. Lengyelország 5 pont, 2. Szlovénia 4, 3. Németország 3, 4. Svédország 0 pont.

A II-es középdöntő csoport:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!