Fej nélküli, mumifikálódott holttestet is találtak a rendőrök a Dunában

Dunaújváros - Mintegy száznyolcvan szabálysértés, hat holttest-kiemelés, egy fulladásos halál - ezek a Dunaújvárosi Vízirendőrőrs főbb számai az idén. Számvetés a főszezon után.

Szigeti Sándor

Egy fulladásos halál is szerepel a statisztikában. Még július 5-én, az adonyi kőgátnál egy horgászt ragadott el a víz, amely ezen a részen borzasztó erős sodrású. Az adonyi férfi holttestét másnap találta meg a búvárszolgálat.

A Duna teljes magyarországi szakaszán mostanáig negyvennyolc holttestet emeltek ki a folyóból. Ebből hatot az Ercsi és Dunaföldvár közötti szakaszon. Sajnos az éves átlag eléri a hatvan-nyolcvan főt, és könnyen lehet, hogy az idei év sem lesz kivétel.

Az egyik vízihulla még a tapasztalt vízirendőröket is megdöbbentette. Szeptember elsején, az akkor kezdődő hadászati átkelésnél bukkantak rá Ercsinél egy mumifikálódott holttestre, amelynek a feje és röbb végtagja is hiányzott. A szakértői vélemények szerint a test már legalább egy éve lehetett a folyóban. Az elhunyt személy azonosítására tett kísérletek eddig nem jártak eredménnyel.

A dunaújvárosi vízizsaruk pesti kollégáiknak is besegítettek. A ráckevei Duna-ágban ugyanis hasonló tragikus kimenetelű baleset történt, mint korábban Mohácson. Egy sofőr elfelejtette behúzni a kéziféket, mire gépkocsija a Dunába gurult. Csak a vezetőnek sikerült megmenekülnie, ő még ki tudott úszni a partra, hölgy utasa azonban életét vesztette.

A városlakók által újra birtokba vett szabadstrand is munkát adott az őrs dolgozóinak. A fürdőszezon azonban az idei évre véget ért a szabadstrandon. Az ÁNTSZ ugyanis csak az agusztus 20. és 31. közötti időszakra adta meg a szükséges engedélyeket. A kijelölt fürdőhely bójáit és a táblákat már elszállították. Jó hír viszont, hogy az öbölben semmilyen komolyabb esemény nem történt, a strand beindításánál is csak kisebb hiányosságok merültek fel. A vízparthoz köthető városi rendezvények nemcsak sok embert vonzottak, rendben le is zajlottak. Ebből a szempontból zökkenőmentes volt a Duna-part és a Szalki-sziget újbóli elfoglalása .

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!