Garantált siker egy lap számára, ha az amerikai first lady szerepel a címlapján

Washington - Lehet, hogy Barack Obama amerikai elnök a világ első embere, de a közvélemény-kutatások szerint a first lady "szívesebben látott" személy.

MTI

Michelle a legutóbbi három felmérésben alaposan "rávert" férjére: 73-69, 67-54 és 76-72 százalék volt a tetszési index az ő javára. 

A folyóiratok is jobban fogynak vele, és az interneten is többször kattintanak rá, mint az elnökre.
    
A first ladyk gyakran népszerűbbek, mint férjeik - igaz, Michelle Obama nem indult könnyen a "pályán" egy nem túl szerencsés megjegyzése miatt. Ám azóta látványosan halad előre: szerepelt a Vogue-nak, a People-nek, az Ebonynak és a többszörös milliomos fekete bőrű műsorvezető, Oprah Winfrey folyóiratának, az O Magazine-nak a címlapján. 
    
Az El País spanyol lap szerint a People őt bemutató februári száma 1,4 millió példányban kelt el. Előző hónapban, magáról az elnöki beiktatásról szóló számot 1,6 millió példányban adták el.
    
Persze Barack Obama sem marad le sokkal mögötte, de vannak dolgok, amelyek inkább a feleségének kedveznek: például anya, szorgalmas, van stílusa, Madonna irigyli a karját, és nem utolsó sorban intelligens. 

Mindez a média által felfújva eladható, méghozzá nagy példányszámban. A vele foglalkozó lapok azonnal elfogynak az újságárusoknál. 
    
Az elnök is sok újság címoldalán szerepel, ennek ellenére a média gurujai úgy tartják: Barack Obama arca nem garantálja az eladást, Michelle-é azonban igen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!