A Kallósban lakók már kitakarítottak! Lomtalanítás lesz kedden

Dunaújváros - Számos fotó jelent meg illegális szemétkupacokról az elmúlt napokban. Az elrettentésnél talán ösztönzőbben hat a Kallósban élők mintája.

Körmendi Erzsébet

Kedves olvasónk, Berke Gyula azért hívta fel szerkesztőségünket, hogy elmesélje a Kallós Dezső utcában lakók nagy rendrakásos sztoriját. Zavarta őket, hogy az erdei tornapálya melletti és fölötti zöldövezetben sok a szemét. Elhatározták, rászánnak egy napot, megtisztítják környezetüket az eldobált hulladékoktól. Segítséget kértek a terület gazdájától, a Dunanett erdőgazdálkodási csoportjától. A vezetőjük, Horváth Tibor nagyon készséges volt, még embereket is küldött, zsákokat is hoztak amiket mi a boltban vettünk, azok egy pillanat alatt kiszakadtak volna, összesen tizenöt zsák szemetet szedtünk össze, amit el is szállítottak, - mondja Berke Gyula. Végül hozzáteszi: látja, jó is történik...
Olvasónknak igaza van. A pozitív példák mindig ösztönzőbbek, hasonló jóra motiválnak. Köszönjük.

A Kallós mögötti zöldterületen hűtőt, drótkerítés-darabot és más lomot is találtak. Pedig van más módja is annak, hogy megszabaduljunk a kimustrált holmiktól. A következő városrészekben lesz lomtalanítás április 14-én, tehát kedden reggeltől. Római körút 21., 23., 22-26., 28-38., 31-45., 30-38. Fáy András utca 8-12., Domanovszky tér 1-3.
Nem árt tudni: lakónként fél köbméter szemetet bezsákolva bármikor és INGYEN elvihetnek a dunaújvárosi szeméttelepre. Nem kell az erdőszélre vinni! Tegyünk rendet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!