Megkérdeztük: Mit szól Ocskay halálához? (Frissítve: 14:06)

Dunaújváros - A tragikus hirtelenséggel elhunyt Ocskay Gábor halála sokakat megrendített. Telefonon értük utól Kercsó Árpádot, Berényi Norbertet, Faragó Gyulát, Vargyas Lászlót, Tőkési Lajost, Szilassy Zoltánt, Magosi Bálintot és kérdeztük meg, mit éreznek most, ebben a szörnyű pillanatban?

zaol.hu

Kercsó Árpád, "Csicsó" korábbi edzője, nagyon jól ismerte a tehetséges hokist: - Reggel hatkor hívtak Dunaújvárosból, elképesztő, hogy ez történt, teljesen ledöbbentett a hír. Ocskay az a típusú játékos volt, aki teljes mértékben maximalista volt, soha nem lehetett rá panaszom.

Berényi Norbert, az Acélbikák egykori válogatott kapusa szinte együtt nőtt fel vele: - A magyar hoki egyik legprofibb mentalitású játékosa volt, megalkuvást nem tűrő vérprofi volt már kicsinek is. Nyugodtan mondhatom - hiszen 8 éves kora óta ismerem...

Faragó Gyula, szintén közel állt Ocskayhoz, a válogatottban is társa volt: - Nem tudom mit lehet ilyenkor mondani, csak tudomásul lehet venni, felfogni nem. Barátok is voltunk, sok emlék felszakadt bennem - mondta fájdalmasan az egykori csatár.

Vargyas László, akivel 15 évig "harcoltak" a jégen, azt mondta lapunknak: - Nála profibb hokis nem volt Magyarországon, feltette az életét a jégkorongra.

Tőkési Lajos szintén jóbarátja volt az elhunyt játékosnak, korábban csapattársak is voltak Fehérváron. Kérdésünkre csak ennyit tudott mondani: - Most bőgtem ki magam, nagyon nehezen találom a szavakat. Rengeteg érzés szakadt most fel bennem. 

Szilassy Zoltán, az Acélbikák csapatkapitánya is teljesen maga alatt van: - Nagyon jó barátom volt, mind fehérváron, mind a válogatottban.  Az edzőtáborkban mindig egy szobában laktunk. A mi generációnkból ő az első aki elment. 

Magosi Bálint, akit hónapokkal ezelőtt szívizomgyulladás gyanújával kezeltek, lapunknak elárulta: - Mélyen megrendített a hír, januárban együtt voltunk szívvizsgálaton és mindkettőnknél mindent rendben találtak. Bízom az orvosokban, de elgondolkodtató Ocskay halála. Nem ijedtem meg, de ha úgy adódik, akkor edzősködni fogok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!