Folytatódik a skót menetelés

Fiaink Málta ellen újra megmutatják, hogy lehet jövője ennek a generációnak. Emellett skandináv vendéggyőzelmeket, valamint holland és német döntetlent várok a szombati selejtezőktől.

nincs nev

Már csak egy októberi és egy novemberi szombat és szerda van hátra az EB selejtezők csoportküzdelmeiből, így érthető módon egyre nagyobb a tét azokon a meccseken, ahol a továbbjutásra még esélyes csapatok lépnek pályára. Az A csoportot vezető lengyelek nem hibázhatnak otthonukban a kazahok ellen, ha nem akarják elveszíteni esélyüket a továbbjutásra. Majdnem napra pontosan egy éve idegenben is sikerült legyőzniük távoli ellenfelüket; így egyértelműen piros-fehér győzelemre számítok ezen az összecsapáson. (tippmix – 1.05; bwin – 1.10; sportingbet – 1.083) A finnek eddig bravúrosan szerepelnek a selejtezősorozat egyetlen nyolctagú csoportjában, ellentétben a belgákkal, akiknek már régóta nincs esélyük a továbbjutásra. Északi rokonaink idegenben sem ijedősek (győzelem Lengyelországban, döntetlen Szerbiában), így azt gondolom, hogy motiváltságuk miatt ők fognak felülkerekedni. (tippmix – 2.45; bwin – 2.85; sportingbet – 2.90)

A B csoportban óriási a versenyfutás a skótok, az olaszok és franciák között. A britek franciaországi győzelemmel átvették a vezetést a hetesfogatban, így saját kezükbe vették sorsuk irányítását. Pozíciójukat legalább szerdáig meg fogják tartani, mivel legyőzik az ukránokat hazai pályán. A vendégek az olaszok elleni vereséggel gyakorlatilag elveszették az esélyüket a továbbjutásra, ráadásul a skótok mellett szól imponáló otthoni mérlegük: négy meccs, négy győzelem, 12-2-es gólkülönbség. Most sem fognak hibázni a kékek. (tippmix – 1.90; bwin – 2.10; sportingbet – 2.10) Az olaszok is hozzák a kötelezőt a grúzok ellen, és tovább tapadnak a csoportot vezető északiakra. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy itt csak az utolsó fordulóban megrendezésre kerülő párharcuk fog dönteni a végső helyezésekről… (tippmix – 1.05; bwin – 1.10; sportingbet – 1.10)

A C csoportban a Várhidi legények visszavágnak Máltának a csúnya vereségért. Bár a vendégeket ma már egyáltalán nem lehet lebecsülni, azért még ennek a fiatal magyar csapatnak is el kell tudni viselni az esélyesség terhét, és győzni kell a Szusza Ferenc stadionban. (tippmix – 1.10; bwin – 1.20; sportingbet – 1.166) A görögök már idegenben is egy sima négyest vágtak a bosnyákoknak tavaly; bízom benne, hogy nem jelent majd számukra problémát a három pont megszerzése a továbbjutásról már gyakorlatilag lemondó balkáni együttes ellen. (tippmix – 1.15; bwin – 1.25; sportingbet – 1.25) A D csoportot magabiztosan vezető németek az írek vendégei lesznek szombaton. Joachim Löw legényeinek nem lesz könnyű dolguk a zöld szigeten, és bár győzni nem fognak tudni, veretlenségüket sem fogják elveszíteni. (tippmix – 2.85; bwin – 3.40; sportingbet – 3.25)

Az F csoportban nem kell sok magyarázatot fűznöm ahhoz, hogy miért vagyok biztos a svéd válogatott liechtensteini győzelmében, legyen elég annyi: a csoportelső a csoportutolsóhoz látogat. (tippmix – 1.05; bwin – 1.10; sportingbet – 1.083) A csoport másik, immár tét nélküli mérkőzésén Izland Lettországot látja vendégül. A skandinávok legutóbb döntetlent játszottak a spanyolokkal otthon, ráadásul biztos vissza szeretnének vágni a Rigában kapott négyesért. Úgy érzem, Gudjohnsenék begyűjtik a három pontot. (tippmix – 1.95; bwin – 2.20; sportingbet – 2.10) A G csoportban összecsap a két élen álló válogatott. A románoknak és a hollandoknak egyformán húsz pontja van, és egyformán veretlenek. A meccs után egyformán veretlenek maradnak, és egyformán huszonegy pontjuk lesz. Döntetlen lesz a parti, csakúgy, mint a hollandiai odavágón, így aztán a döntés a hátralévő három fordulóra marad majd. (tippmix – 2.75; bwin – 3.15; sportingbet – 3.00)

(marlow)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!