Orosz rulett, valamint dübörög a bőrnadrág

<p align="justify"><strong>Közel- és Távol-Kelet találkozása Ázsiában, Bayern-Stuttgart derbi a németeknél, az oroszoknál most Kazanyig jár a Lokomotív, és többször csúcsra jutnak a Tour kerekesei – a legtutibb szerdai tippek, mielőtt jönnek a dopping-ellenőrök.</strong></p>

nincs nev

Végkifejletéhez közelednek az Ázsia kupa küzdelmei, a két elődöntőben a Közel-Kelet és a Távol-Kelet két-két csapata találkozik. Az egyik ágon a torna meglepetés-csapata Irak Dél-Koreával találkozik – utóbbi rendesen megríkatta szurkolóit, sokáig úgy tűnt, szégyenszemre még a csoportkörből sem fog továbbjutni. Ám azóta megnyertek két igen kemény párharcot, és azt gyanítom, a harmadikon sem fognak elbukni, legyőzik Irakot, amelynek játékosai még nem rendelkeznek olyan rutinnal, ami egy nagy torna elődöntőjének megnyeréséhez szükséges (tippmix – 2.15). A másik párharcban Japán csap össze Szaúd-Arábiával. Itt két, közel azonos képességű csapat találkozik, így könnyen megeshet, ami egyébként nem ritka egy kontinensbajnokság elődöntőjében: szükség lesz a hosszabbításra vagy a tizenegyesekre ahhoz, hogy eldőljön, ki jut be a fináléba. Japán egyébként a negyeddöntőben büntetőpárbajban (a futball orosz rulettje) győzte le Ausztráliát, és ha egyszer bejött a labdás harakiri, akkor miért változtatnának a bevált recepten? (tippmix – 2.85)

Folytatódnak a német ligakupa küzdelmei, ennek eseményei a hétvégén az általam várt forgatókönyv szerint alakultak, így most még nagyobb önbizalommal jelenthetem ki, hogy a megerősödött és hihetetlenül motivált Bayern Münchent a tavalyi bajnok Stuttgart sem fogja tudni megállítani. A bőrnadrágosoknak remek kezdés lenne ez a rosszul sikerült tavalyi szezon után, míg a stuttgartiaknak nincs ilyen típusú extra motivációjuk a bravúros tavalyi év után (tippmix – 1.85). (Ha mégsem, akkor majd a „Fociban minden megtörténhet” elnevezésű, univerzális aranyszabályra hivatkozom.)

Hétközi forduló lesz a svájci bajnokságban, és két ismerős csapat feszül egymásnak: A St. Gallen vereséggel, míg a Basel győzelemmel igazolta megérzésemet az előző héten, így ez a minta reményeim szerint tendenciává alakul át, és a Basel idegenben is megveri a gyengélkedő hazaiakat (tippmix – 2.00). Az oroszoknál is nagyban zajlik a pontvadászat, itt a Rubin Kazany – Lokomotív Moszkva derbire hívnám fel a figyelmet. Bár a Lokomotív a nagy moszkvai trió egyik tagja (a Szpartak és a CSZKA mellett), ám ezúttal vereséget fog szenvedni a ZTE-verő hazaiaktól. Különben is, a hatalmas Oroszországban mindig különösen előny a hazai pálya, hiszen a vendégek már abban elfáradnak, hogy odaérnek a meccs helyszínére… (tippmix – 2.20)

Nézzünk még két papírforma meccset a labdarúgás világából: a BL-selejtező visszavágóján a zsolnaiak az idegenbeli 2-1 után hazai pályán játszanak a luxemburgi Dudelange ellen, és remélem nem döntetlennel akarnak továbbjutni a nem éppen világverő alakulat ellen (tippmix – 1.03). Norvégiában az egykor szebb napokat látott Rosenborg csapata (emlékezetes csatát vívtak anno a Dunaferr ellen…) az Odd Greenland együttesét fogadja. A trondheimiek ugyan nincsenek a bajnokság közvetlen élmezőnyében, ám ha vissza akarnak oda kerülni, akkor kötelező legyőzniük a tabella hátsó régiójában található vendégeket (tippmix – 1.30).

S most vessünk egy pillantást a Pireneusok hegyvidékére, és ha sok ezer lakóautót és sok tízezer, zászlókkal felszerelkezett fanatikust látunk, akkor jó helyen járunk: erre halad a Tour de France mezőnye. Szerdán az utolsó hegyi szakasz került megrendezésre, amelyen több hegyet is meg kell másznia a mezőnynek, míg a befutó a Col d’Abisque csúcsán lesz. A versenyben vezető dán Michael Rasmussen és a második spanyol Alberto Contador párharca úgy gondolom hasonlóan alakul, mint vasárnap a Plateau de Beille-en: akkor egyszerre értek fel a csúcsra, és a hajrában Contador volt a jobb (tippmix – 1.65). Andreas Klöden és Cadel Evans is nagyon hasonló teljesítményt nyújtanak, de mintha Klöden egy kicsit jobb erőben lenne (tippmix 1.65). Levi Leipheimer és Carlos Sastre párharcából pedig az előbbi fog győztesen kikerülni, így megtartja előkelő pozícióját az összetettben (tippmix – 1.55). S ha szkeptikus akarnék lenni, akkor azt tanácsolnám: azelőtt vegyük fel a Tour-ra való tippelésből származó nyereményünket, mielőtt még a doppingellenőrök akcióba lépnének…

(marlow)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!