Startolhat az uszodai fejlesztés?

Dunaújváros - A Fabó Éva Sportuszoda rekonstrukciója - ha a közgyűlés is úgy dönt - hamarosan elkezdődhet. Kétmilliárd forintból, körülbelül egy év alatt élményfürdő épül majd az udvaron.

nincs nev

A Fabó Éva Sportuszoda rekonstrukciójának első üteme remélhetőleg hamarosan megkezdődhet. Év elején már ismertette lapunk a nagyszabású terveket, azóta előrelépés is történt az ügyben: Rácalmás önkormányzata kiadta az elvi építési engedélyt, ami feljogosítja a várost a közbeszerzési eljárás megindítására. A beruházás kivitelezésével teljes egészében a DVG Zrt-t bízná meg az önkormányzat, erről csütörtökön, a közgyűlésen születik majd végleges döntés.
A beruházás első ütemben épülne meg az uszoda udvarán az élményfürdő, a hozzá kapcsolódó kiszolgáló és egyéb helyiségekkel (például wellness részleg). A terv ezen részének költségvetési kerete minimum kétmilliárd forint lesz.
Mint arról a DH-ban korábban is olvashattak, az uszoda rekonstrukciójára egy közel hétmilliárd forint költségvetésű, nagyszabású fejlesztési terv készült. A három ütemben megvalósítani tervezett beruházás során elsőként az élményfürdő készülne el. Az uszoda, vagyis a főépület teljes átépítése, ott konferenciaterem kialakítása, egy új, vízilabda-mérkőzések lebonyolítására is alkalmas sportmedence megépítése a második ütem fejlesztései közé tartozna - a kivitelezés minimum hárommilliárd forintba kerülne. A harmadik fázisban, kétmilliárdos ráfordítással 110 szobás sportszálló épülne a terület Hunyadi úti részén. Ez utóbbi teljes egészében befektetői pénzből valósulna meg, de az egyéb fejlesztéseknél is főként vállalkozói tőkére, pályázati forrásra alapoznak.
Óvatos becslések szerint is körülbelül egy-másfél év, mire elkészülhet az élményfürdő (kissé hurráoptimista volt tehát a korábban még ez év karácsonyára átadást tervező elképzelés). A közbeszerzési eljárást, a nyertes pályázóval a szerződéskötést, a beruházás lebonyolítását az önkormányzat vagyonkezelője, a DVG végezné. A feltételekről pontos információkat csak akkor lehet majd tudni, ha megszületik a közbeszerzési kiírás. A gazdaságossági elemzéssel, működő referencialétesítmények bemutatásával kiegészített megvalósíthatósági tanulmány már korábban elkészült, ez alapján folytak a tárgyalások az esetleges befektetőkkel. A finanszírozási háttér kérdése is erősen függ a közbeszerzési eljárásban foglaltaktól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!