Bulvár

2017.08.23. 17:30

Itt a nyár vége, de még kirándulásra vágysz? Adunk egy-két tippet, hova utazz!

Tervezed a kikapcsolódást, de nem tudod hová is menj a pároddal vagy a családdal? Hát, ami azt illeti, van egy-két ötletünk. Gyönyörű tengerpartra, végtelen kékségre, különleges gasztronómiára, lazításra, kirándulásra és egy kis kalandra vágysz?

Hankusz Kálmán

Akkor nézzünk egy kicsit határainkon túlra, na és persze azt se felejtsük el, hogy hazánkban is rengeteg olyan hely van, amelyet előszeretettel keresnek fel a külföldi turisták.

Ha külföld, akkor vedd az irányt Szardínia felé! Olaszországban már jártál... és Szardínia szigetén? Mert hogy az is olasz. Északon a Korzika és Szardínia közötti rész a Smaragd öböl. Párját ritkítóan szép. Leírni nem lehet azt a látványt ami ott a szemünk elé tárul. A tenger színei a kéktől a zöldön keresztül egészen a sárgáig váltakoznak. Olybá tűnik, mintha egy festő felejtette volna ott a vásznát. Anélkül, hogy az egész szigetet elkezdenénk bemutatni, csak egy különlegesség azoknak, akik olyat szeretnének látni, ami máshol nincs a világon. Ez a spiagga rossa, magyarul a rózsaszín strand. Nevével ellentétben strandolni nem szabad és a megközelítése sem egyszerű, mert csak hajóval lehetséges, de a homok az valóban rózsaszín! És, természetes valójában az.

A világ turistáinak fontos célpontja Budapest, ne hagyjuk ki csak azért, mert túl közel van Fotó: HK

Aki itthon szeretne maradni, az kezdheti a kirándulások sorár mindjárt Budapesttel. Turisták hada özönli el gyönyörű fővárosunkat évről évre, mi magyarok meg sokszor észre sem vesszük rejtett értékeit, mert állandóan rohanunk, ügyeket intézünk. Pedig Budapest nem csak mindennek a központja, hanem egy látványosságokban gazdag idegenforgalmi célpont is. Szánjunk rá egy kis időt, és menjünk fel pl. a Lánchídtól gyalog a Várba. Addig, ameddig nem mentél ezen az útvonalon, ne mondd, hogy már jártál ott! Lehet, hogy jártál, de nem láttál! A dunai panoráma a Halászbástyával... kell ennél szebb, és made in Hungary.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!