Szörnyűség

2021.04.28. 15:23

Sokkot kaptak a Viking fedélzetén állók: megrázó felvételek kerültek nyilvánosságra a Hableány tragédiájáról

Kétségbeesett segélykiáltások hallatszanak azon a felvételen, amit a Hableány tragédia tárgyalásán mutattak be.

Budapest, 2019. június 11. Újabb acélsodronyt rögzítenek szakemberek a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsához, miután a Clark Ádám úszódaru félig kiemelte a Dunából a Margit hídnál 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI / Mónus Márton

Fotó: Mónus Márton

Velőtrázó sikolyok, kétségbeesett segélykiáltások – megrázó videókat mutattak be kedden a Hableány tragédiájának tárgyalásán.

A felvételeken pontosan látszik, ahogy a hatalmas szállodahajó megállás nélkül megy neki a kis turistahajónak, majd az is, ahogy a Hableány elsüllyed.

A turisták kétségbeesetten kiabálnak segítségért, de a Viking kapitánya ekkor még nem is tudta, mi történik.

Egy turista rohant le hozzá megmondani: a hajója elsüllyesztett egy másikat

– írja a Ripost.

Borítókép: újabb acélsodronyt rögzítenek szakemberek a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsához, miután a Clark Ádám úszódaru félig kiemelte a Dunából a Margit hídnál 2019. június 11-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!