Bulvár-celeb

2021.04.30. 19:00

„Meglátod, ott leszek”: netes zaklató ijesztett rá Tóth Verára

„Meglátod, ott leszek a következő koncerted hangpróbájánál” – üzente egy férfi Tóth Verának, és bár az eset évekkel ezelőtt történt, a mai napig mély nyomokat hagyott az énekesnőben. Tóth Vera az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom panelbeszélgetésén az online világban szerzett tapasztalatairól bővebben is mesélt. Többek között azt is elárulta, melyik az a pont, amikor kíméletlenül törli a rosszindulatú kommenteket.

Forrás: Bors / Facebook

A hírességeket számtalanszor éri támadás a közösségi oldalaikon keresztül, egy sztár számára a rosszindulatú kommentek mindennaposak, amivel az elmúlt egy évben még gyakrabban szembesülnek. Nincs ez másként Tóth Vera életében sem – az énekesnő az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom online beszélgetésén elárulta: sok előnyét látja a social media-nak, de van az a pont, amikor neki is elég.

„A közösségi média számomra nyolcvan százalékban áldás, húsz százalékban átok. A szakértőkkel folytatott beszélgetésből is kiderült, és magam is tapasztaltam, hogy egy-egy megosztó téma milyen indulatokat képes kiváltani. Ez is azt mutatja, hogy sokfélék vagyunk, sokfajta frusztráció működik bennünk”

– mondta az énekesnő, aki koronavírusos megbetegedése miatt rengeteg támogatást, de megannyi támadást is kapott a neten.

„Amire megtanított a járvány, az a türelem. Megtanultam várni, nyugodtnak maradni. Általában képes vagyok hidegvérrel válaszolni, de arra is akad példa, hogy törlöm a rosszindulatú megjegyzéseket”

– mondta el Tóth Vera a Ripost cikke szerint.

Az énekesnő eddig egyszer rémült meg őszintén, amikor sok évvel ezelőtt üzenetet kapott az akkor még csak éledező közösségi médián keresztül. Egy férfi megírta neki,

hogy „meglátod, ott leszek a következő koncerted hangpróbájánál”.

„Jeleztem a biztonsági őröknek, hogy a szokásosnál is jobban figyeljenek, de akkoriban még senkit nem foglalkoztatott az online fenyegetőzés. És az illető tényleg odajött. Bármi történhetett volna. Azóta már sokkal komolyabban vesszük az ilyen jellegű ügyeket” – nyilatkozta Tóth Vera, aki a viszontagságok ellenére sem tudja ma már elképzelni az életét közösségi média nélkül. Követőinek többségétől szeretetet kap.

„Az összes posztomat szívből, szeretetből írom ki, soha nem vezérelt a lájkvadászat, kizárólag csak az őszinteség. Teszem ezt már csak azért is, mert úgy látom, az embereknek elegük van a felszínes, álszent tartalmakból a közösségi oldalakon” – mondta a beszélgetésen a művész.

Az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom beszélgetésén részt vett többek között Molnár Irina, a Mediaworks Bulvár napilap és magazin divíziójának lapigazgatója, aki elmondta: nehezen viseli a negatív kommenteket, így kínosan figyel arra, hogy olyat posztoljon, amibe nem lehet belekötni.

„Veszélyes üzem az online jelenlét, de az is igaz, hogy számtalan előnyt is rejt magában, és erre az elmúlt egy év a legjobb példa. Mindenkit sokkhatásként ért a járvány, és ebből csak az tudott engem kizökkenteni, hogy ott voltak a képernyő túlsó végén a barátok, az ismerősök, a munkatársak, akik a legnagyobb bizonytalanságban is a biztos pont szerepét töltötték be.”

A panelbeszélgetésen részt vett Almási Kitti, klinikai szakpszichológus, Homor Fatima, a Corvinus Egyetem „Tanulj Magyarország program” vezetője és Kende-Hofherr Kriszitna, a TMC Management cég alapítója, motivációs tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!