a zene temploma

2018.01.24. 11:15

Bob Dylan, Lenny Kravitz és a Deep Purple is fellép a veronai Arénában

Az április 25-től kezdődő szezonban a Scorpions és Sam Smith koncertje is szerepel.

A pop- és rockkoncertek programját Cecilia Gasdia olasz szoprán, az Aréna új intendánsa mutatta be Federico Sboarinával, Verona polgármesterével, az Aréna Alapítvány elnökével tartott sajtótájékoztatón. A polgármester azt mondta:

„A legmagasabb színvonalat képviselő művészekkel szélesítjük a kínálatot. Célunk, hogy az Arénát a zene templomává tegyük”

Az 57 éves Gasdia, aki három évtizeden át tartó karrierje során több mint 90 operaszerepben énekelt, január óta az Aréna intendánsa.

„Nagy megtiszteltetés a kinevezés. Köszönöm a bizalmat a polgármesternek. A művészi karrier után igazi kiváltság, hogy az Aréna alapítványánál dolgozhatom” -

mondta a veronai származású Gasdia, aki 2015 óta vezeti a veronai olasz Opera Akadémiát és 2017 óta tanít a pármai Teatro Regio Verdi Akadémiáján.

A római Colosseum és a capuai aréna után a veronai Olaszország harmadik legnagyobb, jó állapotban fennmaradt antik amfiteátruma, 45 sorból álló lépcsőzetes nézőtere 22 ezer néző befogadására alkalmas.

A világhírű Arénában 1913 óta tartanak zenei rendezvényeket, azóta, hogy Giuseppe Verdi születésének 100. évfordulója alkalmából előadták az Aidát.

A kiváló akusztikájú amfiteátrum hamar koncerthelyszínné vált, de jelenleg többnyire csak a három nyári hónapban tartanak operaelőadásokat és rockkoncerteket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!