Bulivan

2017.08.24. 16:05

A Liget zár, de itt a színház! Vasárnap kulturális családi kavalkádra vár a Bartók

A veretes hagyományoknak megfelelően a nyár utolsó hétvégén ligetzáró és színházi évadköszöntő programcsomaggal várja közönségét a Bartók színház. A helyszín ezúttal is a Petőfi Liget és a teátrum nagyterme.

Szabó Szabolcs

A színházművészet kedvelői már bizonyára várják az első őszi napokat, hiszen szeptemberben kezdődik az új évad. Ligetbúcsúztató és színházköszöntő vasárnap délután a Petőfi Ligetben. A város kulturális naptárában hosszú évek óta biztos pontnak számít a Ligetzáró, évadnyitó sokadalom, amely ezúttal is a nyár utolsó hét végéjén gazdag programcsomaggal várja az érdeklődőket. A délután 16 órakor kezdődő Ligetzárón először vidám, kreatív játékokkal várják a családokat.

Vasárnap 16 órától a Liget fái alatt Játékos Tudomány - Furfangos csudavilág címmel kreatív és tudást gyarapító szórakoztató játékok sokasága várja a családokat. A foglalkozások mellett érdemes lesz figyelemmel követni 17 órától a szabadtéri színpadot, ahol a Holló együttes lép fel. A vásári komédiákat idéző vidám műsort, az elmúlt évszázadok legszebb gyermekdalaiból, illetve a Holló Együttes legsikeresebb számaiból állították össze.

Este fél héttől már a színházterem folytatódnak a programok. Itt vetítik a Bernáth Imre nagysikerű Mozi kalandok című filmjét. Legendás sztárok, világhírű énekes, ikonikus filmalakokkal találkozhatnak majd a nézők. A mozigépész Szebasztian pedig mindent megtesz a film "zavartalan" lejátszásában.

A szabadtéri színpadon 20 órától a Quartett Escualo és Várhelyi Éva argentin tangó estje köszönti szeptemberben induló kőszínházi évadot.

A zenekart 2002-ben négy fiatal művész alapította, Quartett Escualo néven. Tagjai a budapesti színházi és komolyzenei élet kiemelkedő muzsikusai. A klasszikus zenén nevelkedett előadók e műfaj mellett otthonosan mozognak a jazz, a klezmer és a latin zenei stílusok világában is. Az együttes műsorán elsősorban Astor Piazzolla művei szerepelnek, saját hangszerelésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!