Bulivan

2016.02.09. 20:54

Többszörös évfordulós kérdezz-felelek a Quimby együttes alapítóival

Dunaújváros - Számos évfordulós okunk volt rá, hogy időpontot kérjünk a dunaújvárosi gyökerű Quimby együttes alapító testvérpárosától Kiss Endrétől és Kiss Tibortól.

Szabó Szabolcs

A hazai rakendroll-szcéna utóbbi két évtizedét nagyban meghatározó zenekar 25 éve alakult, Kiss Endre pedig az idei év januárjának elején töltötte be az ötvenet. Volt hát bőven miről beszélgetnünk. Az élet úgy hozta, hogy ez a randevú épp Kiss Tibor konyhájában esett meg egy január közepi estén.

Egy kis számmisztika. A Kiss családban az első szülött Endrét öt év három hónapra követte Tibor.

Testvéri tekintetek - Kiss Endre és Kiss Tibor, akár blues lemez is születhet majd egykor közös munkálkodásuknak köszönhetően

A születési beosztás pedig egy generációval később követte e menetrendet, hiszen a hazai rockszakmában csak Kiss Endiként ismert zenész gyermekének születése után öt év, négy hónappal lett apuka Kiss Tibor is. De ne kapkodjunk, kezdjük egy velős megállapítással, amely szerint a bátyó Kiss Endre néha kis pukkancsként látta a mellette felcserepedő öcsikét.

Kiss Tibor: - Ezt a pukkancs kifejezést még nem hallottam, de bőséggel maradtak emlékképek az otthoni csatározásainkról. Van természetesen maradandó nyom is. Valamin küzdöttünk, két éves lehettem, amikor egy testcsellel átvert, én pedig azzal a lendülettel belerohantam fejjel a radiátorba.

A mai napig ott van a pecsét a homlokomon.

Volt olyan is, hogy az Endi el akart lógni valami rockkoncertre tizenpárévesen, miközben rám kellett volna vigyáznia. Várta, mikor alszok el...

(A teljes interjú a már kapható Fejér megyei Prémium magazinban olvasható)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!