Bulivan

2015.07.15. 15:48

Egy estém a rockereknél - Második napján van túl a 120 zenekart felvonultató Rockmaraton

Dunaújváros - A fesztivál keddi napján érezhető, tapintható, de főleg hallható volt a minőség durva emelkedése. Második nap, rövid túra.

Balla Tibor

A bemelegítő, magyar zenekarok napjaként is aposztrofálható indítás után a második napra épp csak pár órára betekinteni volt módunk, de a hallottak, látottak alapján állítható, olyan szinten megugrott a zenekarok színvonala, hogy néha olyan érzés volt, mintha másik fesztiválon járnánk.

Egy kóstoló erejéig betértünk az Agnostic Front uralta sátorba, itt nyugtázva először, hogy a mai lift bizony már egészen más emeleten állt meg. A békésen söröző arcok között fel-feltűnt egy-két érdekes is. Ahogyan botorkáltunk át a nagyszínpad felé, főként a lányok közt akadt meg a szemünk egy-két extrém figurán. A többet, vagy kevesebbet sejtető neccharisnyák és kihívó kiegészítők már ingerküszöb alatt maradnak, ám ha egy Velencei karneváli álarc mögé rejtőző, komplett menyasszonyi ruhába öltözött menyecske tekintetét kapjuk el, az már nyomot hagy a szürkeállományban.

A Moby Dick hírnevéhez mérten késztetett meglett családapákat, hogy a küzdőtér felé vegyék az irányt, majd jó egy óra múlva csapzottan, lihegve könyörögjenek a fesztiválsörért. Az ilymódon masszává gyúrt tömeget adta át a zenekar a német legendának, a Destructionnak. A kivarrt metálmunkások aztán bemutatót tartottak a profizmusból. Mindeközben a szomszédos arénában a Cadaveres tartott táncprogramot a punkoknak és rockereknek, iszonyú lendülettel, míg a másik oldalon a Black Dahlia Murder szakította be pár száz ember mellkasát a két lábdob plusz duplázóval.

A Moby Dick hozta a hírnévvel járó kötelezőt, alaposan megmozgatták a nosztalgiázó közönséget. Fotó: Ady Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!