Bulivan

2014.07.02. 19:01

Rekord nézőszámot várnak a Voltra

Sopron – Az év legjobb zenekarának megválasztott Arctic Monkeys koncertje miatt a szokásosnál egy nappal hosszabb lesz az idei Volt fesztivál. A keddi felvezető programokkal együtt hat naposra elnyújtott zenei rendezvényre több, mint 110 ezer látogatót várnak.

Gyuricza Ferenc

Már kedden délután több ezren várták bebocsátásra a Lővérek kemping bejáratánál, hiszen a felvezető nulladik nap is több kiváló koncertet kínált. Ezen a napon léphettek fel a Nagy-Szín-Pad verseny legjobbjai, a Sziget Iroda és a Volt új kezdeményezése alapján hazai előadók mérkőztek meg azért, hogy vasárnap este, az Arctic Monkeys előtt mutatkozhassanak be a fesztivál nagyszínpadán. A közönség szimpátiája alapján ezt a lehetőséget végül a Mary Popkids kapja meg, ám a modern, eklektikus popzenét játszó együttes nemcsak vasárnap, de már kedden este is közönsége elé léphetett, csakúgy, mint a Cloud 9+, Deniz, a Szabó Balázs Bandája, valamint az Ivan & The Parazol. Koncertjeiknek a Volt második legnagyobb koncertszínpada adott helyet.

Szerdától viszont teljes üzemmódra kapcsolt a Volt, kora délutántól hajnalig 34 programhelyszínen dübörög a zene, az öt nap alatt harminc világsztár és mintegy 150 hazai előadó szórakoztatja a bulizni vágyó közönséget. Mindezek mellé további előadások és közösségi programok társulnak. A legnagyobb érdeklődés természetesen a Nagyszínpad programja iránt mutatkozik, itt szerdán délután négy órakor az Anna & The Barbies koncertjével indult be az élet, a zenekar névadó énekesnője hatalmas zöld kobrajelmezben bukkant elő a színfalak mögül.

A Volt szervezőinek tájékoztatása szerint az idei fesztiválra több, mint 110 ezer látogatót várnak, ez egyébként rekordot jelentene a rendezvény több, mint két évtizedes történetében. A legtöbben természetesen Magyarországról érkeznek, de határainkon túlról is több ezren váltottak bérletet vagy jegyet, még Moszkvából és Kanadából is érkezett rendelés. A látogatóknak köszönhetően nemcsak a fesztivál területén kijelölt kempingek és a város szálláshelyei teltek meg, de már Ausztriában is sokan éjszakáznak a Volt idején, miközben a fesztivál VIP-listáján sorra tűnnek fel a hírességek nevei. A fesztivál programjának egyes elemeit pedig nemcsak a helyszínen követhetjük végig, de egy internetes ustream közvetítés révén akár otthonról, a karosszékben ülve is élvezhetjük a koncerteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!