Bulivan

2013.02.19. 13:40

Szombathelyre jön a Sepultura

Erősen főváros-centrikus országunkban üdítő eseménynek számít, ha egy világsztár nem Budapesten, hanem valamely vidéki városban mutatkozik be. Így lesz ez idén április 26-án, amikor a Brazíliából indult, ma már részben amerikai tagok alkotta rockzenekar, a Sepultura ad koncertet a vasi megyeszékhelyen.

Gyuricza Ferenc

A Sepultura a nyolcvanas évek közepén bukkant fel a rockzenei színtéren, s annak ellenére rövid időn belül klasszikus thrash-metal hullám egyik vezető zenekarává vált, hogy Brazíliából - legalábbis ebben a műfajban - viszonylag kevés előadó tudott a nemzetközi élvonalban megkapaszkodni. Később tagcserék és stílusváltások ugyan megtörték lendületüket, ám az utóbbi években ismét magukra találtak, a legutóbbi, 2011-ben kiadott Kairos című albumukat például ismét a műfaj legjobbjai közé sorolták. A jelenlegi felállásban a Sepultura korai időszakának meghatározó muzsikusai közül ma már csak ketten találhatóak - a gitáros Andreas Kisser és a basszusgitáros Paulo Junior, aki alapító is egyben -, így az együttest egyre többen azonosítják a hatalmas termetű, színes bőrű, színpadon lehengerlő energiájú Derrick Green énekessel.

Derrick Green (balra) és Andreas Kisser, a Sepultura jelenlegi felállásának két meghatározó tagja

Az április 26-i szombathelyi koncerten - amelynek az Agora Sportház ad helyet - négy további zenekar lesz még látható. A Sepultura előtt közvetlenül a Moby Dick lép színpadra, amely immár több, mint két évtizede a magyar thrash-metal színtér vezető képviselője. Rajtuk kívül fellép még az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, modern metal zenét játszó Leander Rising, továbbá a helyi Social Free Face, mely az úgynevezett Savaria Hardcore közösség legismertebb tagja, az estet pedig egy vadonatúj formáció, az egykori Pokolgép-gitáros Nagy Dávid együttese, a Helland nyitja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!