Bulivan

2012.10.16. 15:16

Készül a 30Y új albuma

Egyedi hangzásvilágú, négyrészes kiadvánnyal jelentkezik a november 26-án a 30Y.

Zalai Hírlap

A pécsi zenekar a Szentimentálé koncertprogram eddig lemezen meg nem jelent szerzeményeit szedte csokorba, így készült el az új stúdióalbum, amit hasonló hangszerelésű feldolgozásokkal, egy szubjektív válogatással és egy filmösszeállítással is kiegészítettek.

A hazai könnyűzenei élet egyik legizgalmasabb rockzenekara, a 30Y évente egyszer-kétszer lepi meg rajongóit a különleges hangzásvilágú Szentimentálé koncerttel, amelynek lényege, hogy kevésbé ismert, halkabb, ugyanakkor játékos oldalát is megmutassa az együttes. Ezeken a koncerteken több olyan szerzemény is bemutatásra kerül, melyek eddig még nem jelentek meg lemezen.

 

 

- Sok olyan dalom van, amelyeket évekkel ezelőtt írtam, de különböző okokból nem kerültek rá egyik albumunkra sem - mondta Beck Zoltán, a 30Y frontembere. - Ezeket a számokat időről időre újra elővettük, csiszolgattuk, áthangszereltük, és zenészbarátaink segítségével ráérősen kísérletezgettünk velük. Egy idő után észrevettük, hogy a 30Y megszokott stílusától eltérő dalok uralkodni kezdenek rajtunk, önálló életre kelnek. Mi váltunk a dalok eszközeivé, így egyre több ilyen szerzemény született. Amikor elkezdtük játszani a koncerteken ezeket a dalokat, kiderült, hogy a közönség többre is kíváncsi. Így születtek meg a Szentimentálé estek, amelyeket a játékosság, a zenei intimitás és a közvetlenség jellemez.

A zenekar 2012-ben végre stúdiólemezen is kiadja a Szentimentálé program dalait, ráadásul a számok születéséhez méltó, újszerű módon. A november 26-án megjelenő anyag valójában négy részből áll. Az első adagban a Szentimentálé repertoár 14 eddig lemezen meg nem jelent 30Y dala szerepel, ez az összeállítás fizikai formában, CD-n és dupla bakeliten is megjelenik, utóbbi négy bónusz-dalt is tartalmaz. A többi tartalom egy számítógépes kód segítségével, csak digitális formában, úgynevezett vendégoldalakon lesz elérhető. Az első ilyen vendégoldalról a legkedveltebb 30Y szerzemények Szentimentálé koncertekre áthangszerelt és átdolgozott átiratait lehet letölteni egy kilencszámos blokkban, a második vendégoldalon a hetvenes-nyolcvanas évekből - Cseh Tamás, a Kex, a Szélkiáltó és a Bergendy együttes dalaiból - összesen öt feldolgozást hallhatunk, míg a harmadik vendégoldal egy video-gyűjtemény lesz 12 számmal, amelyeket Lévai Balázs válogatott ki a 30Y tagjaival forgatott filmetűdjeihez.

Videó:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!