Bulivan

2011.03.07. 17:52

Születésnapot ünnepel a Rhythm of the Night

Dunaújváros - Harmadik születésnapját ünnepli a helyi partiszervező csapat, a Rhythm of the Night. E különleges alkalomból meghívták a román sztár dj-t, Mihai Popoviciut.

Dunaújvárosi Hírlap

A dh-online és a ROTN közös játéka során négy belépőt sorsolunk ki a kérdésünkre helyesen válaszolók között.


A kérdés egyszerű: sorolj fel legalább öt olyan előadót, aki fellépett már a Rhythm of the Night partijai során?
(e-mail címünk: [email protected] - ahová péntekig várjuk a válaszokat!)

Update, március 11. - sorsoltunk:  a játékunkon Polgári Csillának, Karámos Karinának, Péter Lászlónak és Lakatos Dominikának kedvezett a szerencse. Gratulálunk nekik!

Mihai Popovicu - egy kis ízelítő


A Nagyszebeni Mihai Popovicu egyike napjaink leginnovatívabb elektronikus zenei producereinek, Kelet Európában. 1981-ben született Romániaban és a 90-es évek gyorsan növekvő rave szcénáján cseperedett fel. 2001-ben kezdett el saját zenéket "gyártani", a techno és house "vírusától" megfertőzve. Tőbb évi kísérletezés után, 2005-ben jutott el első bakelit megjelenéséig, a híres DJ Hell által jegyzett Gigolo Records-nál. Azóta magabiztosan adott fejezeteket sikertöténetéhez, mind önállóan, mind olyan partnerekkel mint Markus Homm, vagy Jay Bliss. 2007-ben "First Contact" EP-je Pascal Feos kiadójánál, a Level Non Zero-nal látott napvilágot. Még ezév folyamán Mihai csatlakozott a Highgrade csapatához, Markus Homm-al együtt és azóta a duo számos sikeres megjelenést tudhat magáénak, olyan címkéken, mint pl. a berlini Deaf Sniper, Lagoon vagy az Urban Ballroom. 2009-ben Mihai diszkográfiai aktivitása igencsak intenzívvé vált, megjelenésekkel olyan nagytekintélyű európai kiadóknál, mint a Fear Of Flying, Hudd Traxx, Bang Bang vagy a Diynamic. A klubsláger Bis Co (Markus-szal es Jay Bliss-szel közreműködve) Európa szerte szerepelt az összes jelentős dance játszási listán és újra igazolta Mihai produceri képességeit. Jay Bliss-szel karöltve, magukat Hermannstadt Collective-nek hívva, a dj és producer csapat világszerte nagy hullámokat indított a tánctereken, olyan trackekkel mint a "Raw Fruit", "Thirst Day" vagy a "Safety Match". Mr. Popoviciu olyasfajta előadó, aki szeret innovatív maradni és közben mindig finomítja hangzásvilágának széles palettáját, közönségét minden alkalommal tökéletesen meglepve.
Talán nem nagy meglepetés, hogy az elmúlt években Mihai renovéja DJ-ként meglehetősen gyorsan nőtt, Európa legjelentősebb klubjaiba és rendezvényeire eljuttatva őt. Sajátos, személyes érintéssel bíró dj szettjei groove-os ütemeket, finom hangzásokat és muzikális emócíót juttatnak el hozzád.


Mihai-nak, persze hazánkkal is szoros kapcsolatai vannak. Mi sem jelzi ezt jobban, minthogy Polarize (Dave Van N) kiadójánál, az All Inn Recordsnál, az első, és egyben egyik legsikeresebb megjelenést Mihai, Jay Bliss-szel és Pagal-lal közösen követte el!
Végül, azthiszem azt is megkell említenünk vele kapcsolatban, hogy idén májusban fog megjelenni, első, saját szerzői albuma "The Unexpected Truth" címmel, természetesen a Highgrade Records gondozásában!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!