Bulivan

2011.02.21. 13:22

Kereskedelmi forgalomban a Magna Cum Laude akusztikus albuma

A Magna Cum Laude tavaly december 28-án megtartott karácsonyi koncertjén, illetve azt követően a kiadó honlapján lehetett csak megvásárolni a zenekar ősszel rögzített Csak ülünk és zenélünk című albumát. A nagylemez különlegessége, hogy azon akusztikus változatban hallhatóak a dalok.

Gyuricza Ferenc

A 14 dalt tartalmazó, s gyűjtői ritkaságnak számító korong mostantól limitált példányszámban kereskedelmi forgalomba is kerül, az üzletekben február18-tól vásárolhatják meg a rajongók. A lemez felvételeire október 17-én került sor a nagykanizsai Hevesi Sándor Művelődési Központban. A Magna Cum Laude 2010-ben a klasszikus nagykoncertek mellett néhány speciális helyszínen, speciális műsorral is fellépett, ezekre hangszerelte és gondolta újra dalainak egy részét.

- Szerettük volna kipróbálni a dalokat ilyen letisztult, emberközeli csomagolásban is megmutatni - mondta az együttes énekese, Mező Mihály. - Hála istennek olyan jól sikerültek ezek a fellépések, hogy biztosan lesz a sorozatnak folytatása.

A Csak ülünk és zenélünk című nagylemezen a legismertebb Magna Cum Laude slágerek mellett néhány ritkán, vagy sosem játszott dal is felcsendül. Emellett felkerült az albumra a Cigányhimnusz átirata, illetve egyetlen stúdiódalként a következő album előfutárának tekinthető A főnököm című vadonatúj szerzemény is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!