Bulivan

2010.05.05. 08:40

Ritka felvételek Földes Hobo Lászlóról

Címkék#Hobo

Egy különleges, négy DVD-t tartalmazó kiadvány jelent meg az idén Fonogram életműdíjjal kitüntetett, illetve az év szövegírójának választott Földes Hobo Lászlóról. A Látnokok, költők, csavargók című album igazi ritkaságokat, rég elfeledett televíziós felvételeket, valamint az énekes legendás műsorait tartalmazza. Mindehhez egy páratlanul gyönyörű, 40 oldalas kötet is társul.

Gyuricza Ferenc

A kiadvány első lemeze a Vadászat című album 2009-ben, a debreceni Csokonai Színházban bemutatott előadásának felvételét rejti. A színpadra állított mű rendezője Vidnyánszky Attila volt. A második lemezen két amerikai mestere előtt tiszteleg Földes László, hiszen erre a DVD-re az 1988-ban rögzített Allen Ginsberg mű, az Üvöltés, valamint a Jim Morrison verseiből és dalaiból 1992-ben összeállított Amerikai ima került fel. A harmadik lemezen Hobo két József Attila-műsora kapott helyet. A Légy ostoba című darab, amelyet a Katona József Színházban mutatott be 1991-ben Márta Istvánnal, valamint a Tudod, hogy nincs bocsánat című előadás, amelyet az Új Színház Kamaraszínpadán rögzítettek 2006 júniusában. A negyedik korongon a Csavargók tízparancsolata című önéletrajzi monodrámájának felvétele szerepel, ezt 2008-ban a debreceni Csokonai Színházban mutatta be. Ugyancsak ezen a lemezen látható Az akasztottak balladája című műsor, amely Francois Villon verseiből válogat. Ez a 2006-os felvétel az Új Színház Kamaraszínpadán készült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!