Belföld

2013.05.25. 16:35

LMP: durva választási kampány elé néz az ország

Az LMP szerint durva, botrányokkal teli és romboló hatású választási kampány elé néz az ország, emiatt a magyar politikai elitnek önmérsékletet kellene tanúsítania.

Mile Lajos független országgyűlési képviselő, az LMP parlamenti képviselői csoportjának tagja szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon megtartott sajtótájékoztatón azt mondta: már a kampány kezdete is hangos a botrányoktól, amelyekben mind a két nagy politikai tábor arra játszik, hogyan tudja a saját takargatnivalóját a másik "botrányízű" dolgaival leplezni.

A trafikszerződésekkel, vagy a Portik-Laborc-üggyel kapcsolatban már most látni lehet, hogy az egyik botrány ki tudja oltani a másikat, ami arra utal, hogy "nagyon eldurvult és ronda kampány" elé néz az ország - jelentette ki a politikus.

Az LMP-s politikus szerint mindez rombolóan hat a magyar társadalomra. "Ha eddig rossz volt a megítélése a magyar politikának és a politikai elitnek, félek, hogy ez még tovább fog romlani, ha nem tanúsítanak kellő önmérsékletet a politikusok" - közölte Mile Lajos. Az LMP álláspontja szerint nem a botrányok alapján kell politizálni, az igazságot fel kell tárni, de ennek higgadt eszközei és józan módszerei is vannak - tette hozzá.

Vélekedése szerint a nagy politikai erők egy indulatoktól terhes koreográfia alapján akarják lejátszani az ügyeket. Ez viszont nem az ország érdekeit szolgálja, és fennáll annak veszélye, hogy egyszerűen eltűnik az állampolgároknak a politikába vetett maradék bizalmuk is.

Az LMP nem száll be a politikai sárdobálásba, mivel a párt sosem "személyeket mocskolt, hanem jelenségeket kárhoztatott" - mondta Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy ezeket a jelenségeket szeretnék feltárni és megmutatni a közvéleménynek.

Rakamazon az észak-magyarországi területi szervezeteinek szervezett kommunikációs képzést az LMP. A cél, hogy minél több helyi megszólalója legyen a pártnak, és a helyi ügyekben is aktívak legyenek a párt tagjai - közölte az ellenzéki politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!