Belföld

2017.08.28. 14:47

Vége a kánikulának, de továbbra sem fogunk fázni

Az MTI információi szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 23 és 27 fok között valószínű.

Várható időjárás az ország területén kedd estig:

Hétfőn elsősorban nyugaton, délnyugaton lesz több a felhő, ott helyenként zápor, illetve zivatar is kialakulhat. Éjszaka mindenütt felszakadozik, csökken a felhőzet. Kedden országszerte gomolyfelhős, napos idő várható csapadék nélkül. Eleinte az északi szél többfelé élénk, északkeleten erős lesz, de szélerősödésre zivatarok környezetében is számíthatunk. Kedden az északkeletire forduló szél főként a Tiszántúlon élénkül meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 23 és 27 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában:

A Brit-szigetek térségében egy ciklon okoz felhős, csapadékos időjárást. Szintén egy alacsony nyomású légköri képződmény található Fehéroroszország felett, amelynek hidegfrontja Ukrajnán át Nyugat-Magyarországig húzódik, a front mentén többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. Kontinensünk legmagasabb hőmérsékletét a Kárpát-medence déli felében mérték, helyenként 37, 38 fokig melegedett fel a levegő. Spanyolország felett sekély ciklon örvénylik, az Ibériai-félszigeten záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás is előfordul. A felsorolt alacsonynyomású képződmények egy anticiklont fognak közre, amely középpontjával Németország felett helyezkedik el, területén többnyire napos, száraz az idő. A Kárpát-medence időjárását kedd estig az észak felől beáramló száraz, kissé hűvös levegő alakítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!