Belföld

2015.03.25. 14:52

Orbán: célszemélyek voltunk

"Azokat a politikai támadásokat és provokációkat, amelyek a múltat meg akarják hamisítani, és amelyek semmibe veszik a nyilvánvaló és dokumentált tényeket, abszurdnak és nevetségesnek tartom" - indokolta Orbán Viktor miniszterelnök a nemzetbiztonsági bizottság elnökének írt levelében azt, miért nem fogadja el a meghívást a testület ülésére.

Molnár Zsolt, a parlamenti bizottság szocialista elnöke szerdán közölte az MTI-vel, hogy a kormányfő levélben tájékoztatta őt arról, hogy nem vesz részt a testület csütörtöki ülésén. A miniszterelnök azért kapott meghívást, hogy adjon tájékoztatást "a sajtóban megjelent, személyével kapcsolatban felmerülő esetleges nemzetbiztonsági kockázatról", miután Simicska Lajos vállalkozó korábban a mandiner.hu-nak azt mondta, hogy Orbán Viktornak - közös sorkatonai szolgálatuk idején - jelentenie kellett róla, de előre megbeszélték, mit fog írni róla.

Orbán Viktor már korában is reagált erre a vádra nyilvánosan. A bizottsági elnöknek írt, keddi keltezésű levelében - amelyet Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke juttatott el az MTI-hez - azt írta: a teljes magyar közvélemény is pontosan tudhatja, "mi, akik a kommunista rendszerrel szembeni ellenállásból érkeztünk a magyar politikába, a kommunista állambiztonság célszemélyei voltunk". Bennünket zaklatták, bennünket hallgatták le, ránk telepítettek ügynököket, mi voltunk a titkos nyomozások kiszemeltjei - folytatta a kormányfő, hozzátéve: "valójában az élet minden területére vonatkozóan megfigyeltek bennünket".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!