Belföld

2014.02.20. 11:01

A Fidesz-KDNP-t támogatja a Százak Tanácsa

A Százak Tanácsa a választásokon a jelenlegi kormányt, a Fidesz-KDNP-pártszövetséget támogatja, mert álláspontja szerint "nem kezdődhet újra a 2003 és 2010 közötti beteges hazudozás és az erőszak világa".

A szervezet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott állásfoglalásában azt írta, a Százak Tanácsa soha nem nevezett meg politikai pártokat a választások előtt, hanem arra biztatott, hogy mindenki menjen el szavazni, és azokra szavazzon, akik a családok és a nemzet boldogulását akarják szolgálni. Most azonban egyértelművé kívánja tenni, hogy minden erejével támogatni kívánja - "tudva, hogy sok a tennivaló, javítanivaló a kormány munkájában, ismerve sok szakpolitikai nézeteltérést" - Orbán Viktor kormányát, a Fidesz-KDNP-pártszövetséget.

"2014. április 6-án minden jóérzésű honfitársunkat a magyarság egészét gazdagító, nemzeti értékeinket őrző, hírünket a világban erősítő politika támogatására hívunk az urnákhoz" - írták.

Az állásfoglalásban az alapítókra, tagokra utalva úgy fogalmaztak: "kötelességünk emléküket és eszményeiket őrizve felhívni a magyar társadalom figyelmét arra, hogy miközben örömmel láttuk, hogy a kormány erőfeszítéseinek köszönhetően visszafizettük az IMF-kölcsönt, kijöttünk a túlzottdeficit-eljárásból, 3 százalék alatt tartottuk az államháztartási hiányt, állampolgárságot kaptak a világban élő magyarok - ezzel biztosítva a nemzeti összetartozást, családi adókedvezmények vannak, folyamatos a rezsicsökkentés és a devizahitelesek segítése, s a gazdaság is növekedési pályára állt - eközben a levitézlett politikai erők folyamatos és alattomos támadásai, világszerte hazánk rossz hírét keltik, s egyértelművé vált, nem szokványos ellenzéki támadások ezek, hanem a hazug állításaik, hazaárulással felérő rágalmazásaik és gyűlöletkeltésük miatt hiteltelenné vált régi erők akarják - nem válogatva az eszközökben sem - visszaszerezni hatalmukat".

A Százak Tanácsa 1996-ban Fekete Gyula író kezdeményezésére jött létre oly módon, hogy 150 társadalmi szervezet, egyesület 2500 hiteles ember nevét ajánlotta, akik közül a legtöbb szavazatot kapott száz felvette ezt a nevet. Negyvenegyen, köztük az alapító, a Püski házaspár, Sinkovits Imre, Mádl Ferenc, Balogh János, Makovecz Imre, Nagy Gáspár, Sánta Ferenc, Márton János, Pongrácz Gergely, László Gyula, Kopp Mária, Für Lajos, Sütő András örökös tagjai a testületnek.

Az állásfoglalást mások mellett Csoóri Sándor költő, Pozsgay Imre politikus, Szűrös Mátyás politikus, Grosics Gyula labdarúgó, az Aranycsapat kapusa, Döbrentei Kornél író, költő, Medveczky Ádám karmester, Nemeskürty István író és Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő írta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!